Прокурор от Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура привлече

...
Прокурор от Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура привлече
Коментари Харесай

Обвинение за Манол Генов за купуване на гласове


Прокурор от Специализираното звено "Антикорупция " към Софийската градска прокуратура притегли като обвинен депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов за закононарушение по член 167 ал.3 вр.чл.26 ал.2 вр.ал.1 от Наказателен кодекс. Той е упрекнат в това, че в интервала 01.03.2017 година – 30.03.2017 година в Асеновград, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, в съучастничество с Николай Христев е провел предлагането и даването на имотна полза - паричната сума от 25 лева за глас на живущи в града, за да гласоподават в негова изгода на избрана партия на парламентарните избори, извършени на 26 март т.г.

За същото закононарушение е повдигнато обвиняване и на Николай Христев. Манол Генов е с мярка за неотклонение "Подписка ".

На 20.06.2017 година основният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Манол Генов. Генов даде единодушие за възбуждане и осъществяване на наказателно гонене против него. Разследването продължава.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР