В Софийски градски съд започва заседанието по първото дело срещу

...
В Софийски градски съд започва заседанието по първото дело срещу
Коментари Харесай

Започва делото срещу Васил Божков

В Софийски градски съд стартира съвещанието по първото дело против бизнесмена Васил Божков . Той е обвиняем за управление на проведена незаконна група за изнудване , данъчни закононарушения и корупция , предава „ Българска телеграфна агенция “.

Васил Божков дружно с други длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта /ДКХ/ са упрекнати , че са позволили дължимите такси по Закона за хазарта да не се събират в цялостен размер и с това са нанесли вреди на държавния бюджет на стойност 559 739 164,70 лв. .

Десет лица са предадени на съда. За уредник и началник на групата се показва Васил Божков . Останалите девет са участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ. Сред тях са двама някогашни ръководители на ДХК и брачната половинка на Божков.

Наказателното произвеждане е формирано през 2019 година . Над 250 очевидци   са разпитани до миг. Обвинителният акт е близо 3000 страници

На 28 май Апелативният съд анулира  окончателно домашния арест на предприемача. Внесената парична гаранция е в размер на 130 000 лева . Миналото лято той непринудено се завърна в България , откакто няколко години се криеше отвън страната. При идването си беше арестуван от управляващите.

Силна стихия с градушка е минала и през София


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР