Прокуратурата започна проверка по медийни публикации за насилие в детска

...
Прокуратурата започна проверка по медийни публикации за насилие в детска
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява насилие в детска градина в Бургас

Прокуратурата стартира инспекция по медийни изявления за принуждение в детска градина в Бургас.

Видео, публикувано в обществените мрежи, демонстрира по какъв начин две възпитателки в детската градина удрят плесници на децата и ги дърпат ги за косите малтретират децата. Според създателя на клипа, фрагментите са направени в обединено детско заведение " Брезичка " в бургаския комплекс " Славейков ". Пред БНР родители удостоверяват, че децата им имат синини и са уплашени.

Директорът на градината Събка Недева осведоми, че едната учителка е подала молбата за овакантяване, а другата е в отпуск. По думите й до момента не е имало сходни сигнали и случилото се е ненадейно за нея.

Районната прокуратура е упълномощила инспекцията на Министерство на вътрешните работи и отдела за протекция на детето. В хода на инспекцията би трябвало да бъде открито на коя дата е станал случаят, кои са възпитателките, нарушили неприкосновеността на децата и кои са самите деца. Ще бъдат разпитани родителите за това дали са открили увреждания по тялото и лицата на децата, документирани ли са от правосъден доктор, какво са споделили децата и известено ли е управлението на детската градина.

Срокът на инспекцията е 10 дни, а съгласно резултатите наблюдаващият прокурор ще реши какво да предприеме.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР