Прокуратурата заплаши вътрешния министър Иван Демерджиев да спре да изнася

...
Прокуратурата заплаши вътрешния министър Иван Демерджиев да спре да изнася
Коментари Харесай

Прокурори плашат Демерджиев: Не говори за атентата срещу Гешев

Прокуратурата заплаши вътрешния министър Иван Демерджиев да спре да изнася обстоятелства към гърмежа, който избухна край преминаващата бронирана лимузина на основния прокурор. Това се схваща от известие на държавното обвиняване от през днешния ден. В него се споделя, че наблюдаващите прокурори по делото са издали разпореждане да се съблюдава Наказателно-процесуален кодекс, съгласно който информация по следствие може да се изнася единствено с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Точно вътрешният министър Иван Демерджиев е този, който заяви обстоятелства към гърмежа, с което разгневи основния прокурор Иван Гешев. Като се стартира от това, че Гешев не е бил със фамилията си в колата, както в началото твърдеше прокуратурата, мине се през това, че гърмежът единствено леко е засегнал фара на колата и се стигне до това, че не е можел да засегне хората в купето на автомобила.

С това Демерджиев разруши всички изказвания, направени от представители на прокуратурата в първите часове след гърмежа - какъв брой е мощен и професионален, по какъв начин задачата му е била да убие Гешев и така нататък Самият Гешев, който за пръв и единствен път до момента разяснява гърмежа от Съединени американски щати, където се откри на двуседмично посещаване с неразбираема цел и по неразбираема покана, се сопна на министъра, че няма по какъв начин да знае обстоятелства от делото и че единствено наблюдаващият прокурор може да приказва. " Министърът не взе участие в следствието, от кое място има информация ", продължи попита Гешев.

Прокуратурата твърди, че управлението и надзорът върху следствието се реализира от екип от трима прокурори, избрани на правилото на инцидентния асортимент, както изисква Законът за правосъдната власт. " Разследването по делото се прави и ще продължи да се прави обективно, всестранно и цялостно, в сходство с всички условия на закона ", декларира прокуратурата.

Според известието наблюдаващите прокурори не са разпореждали осъществяването на процесуално-следствени дейности с присъединяване на експерт, което не е в листата на движимостите лица. Така се отговоря на изказванията на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, че израелски специалист, заведен на мястото от Ясен Тодоров, зам.-директор на националното разследване, е бил позволен по разпореждане на Гешев. В първия ден след гърмежа прокуратурата непрекъснато се позоваваше на въпросния митичен специалист. Самият Гешев в изявлението си от Ню Йорк го загатва.

Но прокуратурата публично твърди, че " наблюдаващите прокурори не са позволили на местопроизшествието лица, които нямат право да бъдат там ".

" Софийската градска прокуратура показва противоречие с всички мнения и тълкувания, направени досега, защото досъдебното произвеждане е в начален стадий и не са събрани и тествани всички доказателства, въз основата на които може да се доближи до безапелационен извод по отношение на случилото се на 1 май ", написа още в известието на прокуратурата, без да излиза наяве дали тя е несъгласна и с изявленията на Борислав Сарафов, Ясен Тодоров, а и на самия Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР