Въздушната линейка с първа успешна мисия. Екип на Центъра за

...
Въздушната линейка с първа успешна мисия. Екип на Центъра за
Коментари Харесай

Въздушната линейка с първа успешна мисия

Въздушната кола за спешна помощ с първа сполучлива задача. Екип на Центъра за незабавна здравна помощ по въздуха осъществя първата си задача през днешния ден. След поредност от подготвителни полети, медицинският екип – доктор Вера Иванова и здравна сестра Георги Радоев, са изпратени по сигнал за оказване на незабавна помощ по въздуха.

Сигналът е подаден към Центъра за незабавна здравна помощ по въздуха в 7.30 ч. Хеликоптерът е изхвърчал в 8.02 ч. В 8.45 ч. стопира за презареждане в Горна Оряховица, откъдето излетява още веднъж в 9.17 ч. В 9.42 ч. хеликоптерът каца в МБАЛ Шумен, с цел да транспортира пациента до София.

Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването е изпълнило всички нужни протоколи

за пускане на дейностите по оказване на Спешна здравна помощ по въздуха.
Още през миналата година 100 медицински експерти бяха сертифицирани, откакто минаха през физически, медицински прегледи и образование в базата на Военномедицинската академия – София.

Гавра в опазването на здравето – подвигат заплатите на Спешна помощ единствено с 5 лева! Искат оставката на здравния министър 04.06.24 14:01 Въздушната кола за спешна помощ с първа сполучлива задача 04.06.24 13:53 Диона безочливо съобщи пред Министерство на вътрешните работи: В сектора, в който съм, се употребяват вещества 04.06.24 13:20 Кой ще бъде идващият началник на НАТО? 04.06.24 13:02 NZZ: Процесът против Хънтър Байдън може да хвърли сянка върху президента на Съединени американски щати 04.06.24 12:57

След това беше осъществен асортимент на фрагменти и бяха образувани шест медицински екипа. На 29 май 2024 година завърши спомагателното образование на медицинските екипи от „ Леонардо “ за работа с здравната инсталация на борда на хеликоптера. След всички нужни подготвителни и обучителни мероприятия, медицинският състав бе в безспорна подготвеност да извършва задачи и бяха основани наряди на екипите за работа в Центъра за незабавна здравна помощ по въздуха.

Снимка: БГНЕС

Днес дежурният екип получи първия си действителен сигнал

за оказване на незабавна помощ по въздуха.
Центърът за незабавна здравна помощ по въздуха беше основан през 2023 година В него е ситуирана Координационната централа, която поема сигналите за случаите, изискващи оказване на незабавна здравна помощ по въздух. Централата е оборудвана и кадрово обезпечена и също е в безспорна подготвеност за работа. Извършена е и нужната интеграция със Системата 112, както и тестови сесии по подаден сигнал.

SafeNews напомня, че шестима водачи ще могат да извършват интервенции по незабавна здравна помощ от въздуха в България.
„ Курсът представляваше развой от теоретична подготовка, комбиниран по-късно с летателно образование в Италия. Преминахме двуседмичен курс за доктрина, последва тест и имахме три седмици летателно образование. Хеликоптерът е доста актуален, нов и лек модел, с изключителни благоприятни условия, последно потомство навигационни системи, в това число четириканален автопилот, който дава огромни благоприятни условия на екипажа “, изясни Велин Андреев, един от шестимата водачи, получили документ да летят с медицински хеликоптер.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР