Прокуратурата възложи издирването на Петьо Еврото. Престъплението касае принуда. Продължаваме

...
Прокуратурата възложи издирването на Петьо Еврото. Престъплението касае принуда. Продължаваме
Коментари Харесай

Иван Демерджиев пред bTV: Проверяваме дали е саботирано търсенето на Петьо Еврото

„ Прокуратурата разпореди издирването на Петьо Еврото. Престъплението касае насила. Продължаваме да го търсим. Проверяваме данни, че някой наш чиновник е саботирал това търсене “.

Това изясни в предаването „ Лице в лице “ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Аз не мога да знам до каква степен стигат контактите на този господин. Доколкото се твърдеше в медиите, упълномощил съм инспекция. Извършваме претърсвания тук-там, посочени от прокуратурата. Прокурорът знае за какво ги търси. Някои измежду търсените са известни. Не сме намерили огромна част от тези лица. Не съм сигурен, че някои са били на територията на страната “, добави той.

По информация на bTV Пепи Еврото е бил нощес в заведението, само че е избягал

„ Има доста повече хора, които правят сходни действия и които вземат решение човешки ориси без да им мигне окото против избрани суми. Има доста образци, които будеха отвращение в хората, само че не и в политическата класа. Чудовището функционираше в унисон с избрани представители на политически партии “, уточни министърът на вътрешните работи.

Демерджиев посочи, че в постановлението за задържането на Кристиян Христов, обвързван с „ Осемте джуджета “, е пишело с огромни букви, че неотложно е трябвало да бъде обезпечено за процесуално следствени дейности.

„ Кристиян Христов предната вечер се е обадил в полицията, с цел да търси отбрана и търси метод да изнесе обстоятелства и условия. По-късно още веднъж се свързва с съответните структури и споделя, че няма да пристигна на сутринта, а следобяд. На сутринта идват прокурорските постановления. Не знаем къде е лицето, отведено е в Софийска районна прокуратура “, сподели той.

Любена Павлова е дала изявление за Антикорупционния фонд

„ Не виждам волята да се скъса този модел. Той не се изчерпва с личността на Иван Гешев. Хората ги е боязън да подават сигнали. Когато са го правели са ставали обекти на следствия. Ние би трябвало да създадем среда, в която умерено да подават сигнали, а институциите да реагират при всеки случай “, добави Иван Демерджиев.

Според министъра на вътрешните работи гърмежът до автомобила на основния прокрур Иван Гешев е бил квалифициран от експерти, само че не е целял ликвидиране.

„ Следата на причинителите на убийството на Красимир Каменов – Къро не сочи да е българска, само че не може да се отхвърли версията, че поръчителят е в България “, добави Иван Демерджиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР