Прокуратурата в Турция започна разследване на кампания в социалните мрежи,

...
Прокуратурата в Турция започна разследване на кампания в социалните мрежи,
Коментари Харесай

Турция разследва апели в социалните мрежи за международна помощ за борба с пожарите

Прокуратурата в Турция стартира следствие на акция в обществените мрежи, която търси интернационална поддръжка за битка с горските пожари, които не престават да бушуват в южната част на страната.

Прокуратурата в Анкара проверява профили в обществените мрежи по съмнение за " възникване на боязън и суматоха " и подбудителство на ненавист измежду обществеността, съгласно държавната осведомителна Анадолска организация.

Обвиненията включват и обиди на страната и президента.

В предишното държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган краткотрайно забраняваше обществени медийни платформи като " Туитър " и YouTube за сходни обвинявания.

На фона на възходящия яд и обезсърчение поради отговора на държавното управление на опустошителните пожари, потребителите на Twitter и Instagram насочиха апели за помощ от интернационалната общественост, употребявайки хаштага #HelpTurkey ( " Помогнете на Турция) през последната седмица.

Докато Турция се бори с най-тежките пожари, следени от повече от десетилетие, Ердоган още веднъж отхвърли страната да не е въвела съответни подготвителни ограничения. Той упрекна опозицията, че популяризира " смут от неистини ".

Опозицията упреква държавното управление, че оставя държавни пожарогасителни самолети бездействащи на летище в Анкара. Ердоган сподели, че 20 пожарогасителни самолета и 51 хеликоптера са изпратени да оказват помощ за преодоляването на пожарите.

Хърватия, Испания, Украйна, Русия, Иран и Азербайджан изпратиха противопожарни самолети. Горските пожари в Турция бушуват от близо 10 дни, изключително наоколо до Анталия и Мугла, известни туристически дестинации.

Междувременно спешните екипи овладяха пожар в Милас, западна Турция, който доближи през нощта електроцентрала на въглища. Няколко квартала в региона бяха евакуирани през нощта, а военноморските сили помогнаха на някои поданици да се предпазят оттатък морето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР