Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство турски

...
Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство турски
Коментари Харесай

Откриха 319 275 недекларирани британски лири в турски тир

Прокуратурата в Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане турски жител (Р.Ш. на 40 г), за това, че при излизане от България за Турция, не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяна валута през границата на страната, като цената на паричните средства е в изключително огромни размери.

На 18 септември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Той пътувал от Англия през България за Ирак. Товарният автомобил се управлявал от Р.Ш., оповестиха от държавното обвиняване.



При осъществена инспекция на влекача на камиона, във фабрична празнина над леглото, митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас намерили  недекларирани парични средства – английски лири, сложени в пакети. Общият размер на недекларираните парични средства е 319 275 английски лири с обща българска равноценност към 714 470 лв..

Обвиняемият Р.Ш. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура-Хасково.

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР