Прокуратурата в Сливен образува досъдебно производство по случая с починалото

...
Прокуратурата в Сливен образува досъдебно производство по случая с починалото
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае със случая на починалото бебе в Сливен

Прокуратурата в Сливен образува досъдебно произвеждане по случая с умрялото бебе в сливенската болница. Сигналът е подаден от околните на детето. Започват разпити на екипите, изискана е цялата здравна документи. В болничното заведение влиза и медицински одит.
Гняв и тъга след гибелта на бебе в сливенската болница Родилката получила болки още през нощта, само че раждането почнало чак на сутринта
Лекарска неточност е повода за гибелта на новороденото момиченце, настояват околните. Часове преди раждането на 11-ти декември, 27-годишната Галя Желязкова имала мощни болки и молила за интервенция, само че лекарите отказали, споделя брачният партньор й. Раждането било тежко.

„ Главната докторка, която е израждала, лекар Пашева, е натиснала с всички сили с ръце и лакти по корема, колкото може и след това бебето е излязло починало”, споделя брачният партньор на родилката – Пламен.

Доктор Пашева обяснила, че тоновете на бебето се изгубили ненадейно в края на раждането. Директорът на здравното заведение назначи незабавна вътрешна инспекция за трагичния случай.

След съдбовното раждане лекарката се скрила от околните, твърди бащата на бебето.
Отново случай в сливенската болница: Бебе умря при раждане 27-годишната родилка е призната в понеделник с естествена бременност за първо раждане
Преди 4 месеца по време на раждане още веднъж при доктор Пашева умря родилката Ренета Томова. Тогава лекарска неточност не бе потвърдена. Днес околните подадоха сигнал до прокуратурата и против болничното заведение, и против лекарката, която е завеждащ АГ поделение.

Лекарката ще подаде оставка и е потърсила помощ от психолог, твърди шефът на болничното заведение. Близките желаеха аутопсията на бебето да бъде осъществена от самостоятелни специалисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР