Прокуратурата в Пловдив започва проверка по сигнал на бившия председател

...
Прокуратурата в Пловдив започва проверка по сигнал на бившия председател
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва самопризнания за фалшифициране на изборите в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив стартира инспекция по сигнал на някогашния ръководител на Общинската изборна комисия в града Деница Чингарова за подправяне на кметските избори през 2015 година

Във вторник Чингарова изненадващо разгласи, че е била принудена да подправи резултата в интерес на Иван Тотев - по това време настоящ кмет на града от ГЕРБ и претендент на балотажа против Славчо Атанасов.

На първи тур Тотев водеше с над 22 000 гласа, само че Атанасов съумя да събере гласове на недоволните от ГЕРБ и на балотажа се оказа, че губи единствено с 1416 гласа.

Ръководител на ОИК по това време е Деница Чингарова - някогашен зам.-кмет на регион " Централен ".

На 9 май тя разгласи в профила си във Фейсбук, че е била " принудена със опасност към децата ми " да фалшифицира изборите в интерес на Иван Тотев.

От намесата ѝ са се възползвали и още двама претенденти за районни кметове към оня миг - Костадин Димитров (район Тракия) и Димитър Колев (район Западен).

" Въпросните същества в никакъв случай не са печелили избори, тъй като не го заслужават ", написа тя. На въпроси за какво чак в този момент Чигарова взема решение да приказва за случилото се, тя дава отговор с думите " закани и заличаване на животи ".

Костадин Димитров беше спряган за евентуален претендент на ГЕРБ след отдръпването на поддръжката на Бойко Борисов от Здравко Димитров.

От прокуратурата оповестяват, че са се самосезирали след изявления в медиите. Предстои да бъдат " снети пояснения от жители ", а инспекцията би трябвало да завърши до един месец, с цел да стане ясно дали ще бъдат повдигнати обвинявания.

Иван Тотев, който е ръководител на локалната конструкция на ГЕРБ, е декларирал планове да съди Деница Чингарова за " уронване на престижа и клюка ", пред в. " Марица ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР