Прокуратурата в Кърджали се самосезира по публикации в медиите и

...
Прокуратурата в Кърджали се самосезира по публикации в медиите и
Коментари Харесай

Прокуратурата в Кърджали проверява тиктокър и жена му за насилие над 6-годишния им син

Прокуратурата в Кърджали се самосезира по изявления в медиите и стартира инспекция на случай за упражнено принуждение по отношение на малолетно дете - момче. Детето към този момент е изведено от фамилията.

Според медийната обява в популяризираното в обществената мрежа " TikTok " видео се твърди, че 6-годишното дете е наследник на мъж от Кърджали, подвизаващ се като тиктокър с прозвището " Мако Крал ". В фрагментите мъжът, говорещ на турски език, изяснява по какъв начин пострадванията са породени от майката на детето - Елиф. Публикувана е и фотография на дете с рани по едната буза на лицето, наподобяващи изгаряне с цигара. В описанието на видеото се твърди, че майката също е имала оповестен видеоклип, на който е била пияна и също е имала изгаряния от цигара по ръцете си.

Видеото към този момент е свалено. Наблюдаващият прокурор е разпоредил неотложно да бъдат изяснени всички обстоятелства и условия към случая. Изпратено е питане и до Държавна организация за протекция на детето, от където се чака мнение.

Семейството живее по пътя за Калинка. Има три деца. За случая са известени обществените и Агенцията за протекция на детето.

Детето е изведено от вкъщи , съобщи  шефът на районната дирекция " Социално подкрепяне " Цветомир Хаджиев пред Българска телеграфна агенция. Той посочи единствено, че мярката е по отношение на повече от едно дете.

" Реагирахме незабавно. По случая бе осъществена инспекция, както и посещаване в дома. С оглед ползите на децата е преценено, че те би трябвало да бъдат изведени и да им бъде оказана протекция ", изясни Цветомир Хаджиев. Той добави, че според от резултатите от назначените инспекции ще бъдат подхванати следващи дейности.

Видеото с нараненото детето провокира сериозен отзив в обществените мрежи. Коментиращи на български и на турски език дават разнопосочна информация дали контузиите са били нанесени от майка, татко, родственик или от друго дете. Едва ли става дума за самонараняване, безапелационни са всички.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР