Прокуратурата в италианската столица започна разследване за отправяне на тежка

...
Прокуратурата в италианската столица започна разследване за отправяне на тежка
Коментари Харесай

Обесено чучело на Грена Тунберг в Рим вдигна на крак властите

Прокуратурата в италианската столица стартира следствие за отправяне на тежка опасност, откакто плашило на младата еко активистка Грета Тунберг беше намерено обесено под римски мост, съобщи Франс прес.

На фотография, публикувана в обществените мрежи, се вижда плашило с две плитки като тези на 16-годишната шведка, което виси закачено на парапета на моста с табелка с надпис на британски език: " Грета е твоят господ ", предава Българска телеграфна агенция.

Снимката провокира незабавна остра реакция от страна на политиците. Кметицата на Рим Вирджиния Раджи от антисистемното Движение " Пет звезди " изрази в Туитър от името на града взаимност със фамилията на момичето, а лидерът на ръководещата Демократическа партия Никола Дзингарети осъди " злокобното принуждение " - израз на неспособността на причинителите " да почитат хрумвания, които не споделят ".

Преди година Грета Тунберг стана основател на ученическото придвижване " Петъци за бъдещето " в отбрана на климата. На 27 септември тя приветства огромната готовност на почитателите на идеята в Италия. Според уредниците на " Петъци за бъдещето Италия " на апела им в цялата страна тогава са откликнали общо един милион младежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР