Прокуратурата в Добрич започна разследване срещу водното дружество. Причината -

...
Прокуратурата в Добрич започна разследване срещу водното дружество. Причината -
Коментари Харесай

Прокуратурата в Добрич разследва водното дружество

Прокуратурата в Добрич стартира следствие против водното сдружение. Причината - построено е оборудване за потребление на вода от река Батовска в нарушаване на Закона за водите.

Хората са обезпокоени, че водата от реката може да е стигнала и до чешмите им.

Преди към две седмици мъж, поискал да остане неизвестен, получава сигнал, че на река Батовска е построен дребен яз и е заустена тръба.

Пусната е тръба, която свързва контейнер, който се намира на територията на помпената станция. С тази тръба вода, която е външна, с една цедилка, поставена най-после на тръбата и я вкарват в този контейнер. Той е част от оборудванията на помпената станция, които доставят град Добрич и близките села с питейна вода, сподели пред БТВ мъжът.

По-голямата част от тръбата е била над земята. Сега обаче тръба не се вижда, а единствено единият ѝ край, който е затворен с пластмасова бутилка. Според анонимният мъж това е станало, откакто е подал сигнал до ДАНС.

По наша информация това го е направило ВиК и персонално е участвал дори в един от дните шефът, декларира мъжът.

Той се тормози, че водата е стигнала през помпената станция и до чешмите на хората от седем села и на квартал в Добрич. Според шефа на водното сдружение обаче водата от реката е употребена за противопожарни потребности.

Тази тръба няма нищо общо с водоснабдяването на селата или където и да е, да е влезнала в мрежата на ВиК. Няма никаква тръба, която да води вода от нерегламентиран водоизточниик, която да е влезнала по някакъв метод в помпената станция и оттова да е стигнала до насeлението, бе безапелационен шефът на ВиК-Добрич Тодор Гигински.

От РЗИ-Добрич споделиха, че от началото на годината сa взети пет проби от обитаемоте места, които се зареждат от помпената станция. Отклонения не са открити. Взети и са нови проби, чиито резултати ще са подготвени до края на седмицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР