Прокуратурата в Бургас е повдигнала обвинение за хулиганство и принуда

...
Прокуратурата в Бургас е повдигнала обвинение за хулиганство и принуда
Коментари Харесай

Още 72 часа в ареста за Динко, който разобличи мним инвалид

Прокуратурата в Бургас е повдигнала обвиняване за безчинство и насила на предприемача Динко Вълев от Ямбол, станал прочут като „ ловджия на мигранти ”. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Предстои да му бъде поискана и непрекъсната мярка „ задържане под стража ”. Това ръководителят на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова.

36-годишният мъж беше задържан през вчерашния ден от полицията в Несебър. Причината е публикуван видеоклип в обществените мрежи, на който се вижда по какъв начин той удря просещ мъж, представящ се за неработоспособен. Насилието се случва на входа на хипермаркет в с. Равда.

Установено е и лицето, което е просело и кой е създателят на клипа. Разпитани са и очевидци, които са станали очевидци на случая.

„ Мъжът, който е просел е открит. Няма съществени пострадвания, само изпитаната болежка и страдалчество от шамарите. Установен и индивидът снимал клипа ”, съобщи прокурор Маркова.

Ако Динко Вълев бъде приет за отговорен, по първото обвиняване на безчинство, може да получи до 2 години отнемане от независимост или пробация. По второто обвиняване за принудата, по тази причина че е карал потърпевшото лице да се извинява обществено – до 6 години отнемане от независимост.

„ Деянието е цинично, смело и с очевидно пренебрежение към нормите на държание в обществото. Някои мнения в обществените мрежи го оправдават, само че това не е метод. Динко Вълев, все още, е с висящи производства по разнообразни престъпни прояви ”, оповестиха още от прокуратурата в Бургас, предава БГНЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР