Прокуратурата ще предяви повдигнатите нови обвинения по аферата с източените

...
Прокуратурата ще предяви повдигнатите нови обвинения по аферата с източените
Коментари Харесай

Прокуратурата предявява новите обвинения за пране на пари при строежа на АМ Хемус

Прокуратурата ще предяви повдигнатите нови обвинявания по аферата с източените милиони за построяването на автомагистрала " Хемус ". Девет души са упрекнати за пране на пари, те са били шефове на кухи компании като част от верига, през която са прекосявали парите.

Тази заран в прокуратурата пристигна Борислав Колев, който е обвинен още от предходната година. Неговото обвиняване е прецизирано - остава за пране на пари, само че са посочени нови обстоятелства и условия, открити от проверяващите.

" Добавяне на обстоятелства и обсотятелства, които в началото не са били известни или не са били ясни. Обвинението си е едно и също ", удостовери юристът му Христо Ботев.

В последната седимца като обвиянеми бяха привлечени още осем души - още веднъж за пране за пари. Днес се чака в прокуратурата да пристигна още един от тях, Георги Георгиев от Лом. Борислав Колев е показал пред държавното обвиняване, че парите са минавали през фирмени сметки на Георгиев.

Според наши източници следствието е към своя край и евентуално след предявяването на обвинянията ще стартира предявяване на материалите и правене на обвинителен акт, който да бъде импортиран в съда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР