Прокуратурата ще повдигне обвинение на задържания за отправяне на заплаха

...
Прокуратурата ще повдигне обвинение на задържания за отправяне на заплаха
Коментари Харесай

Кой е Любомир Яков - изпратил имейл със заплаха за убийство срещу Ива Митева

Прокуратурата ще повдигне обвиняване на арестувания за отправяне на опасност с ликвидиране против ръководителя на Народното събрание Ива Митева. Очаква се да бъде продължен и карцерът му със 72 часа и ще бъде поискано " задържане под стража " за непрекъснато на престъпно проявения. Задържаният е 26-годишният Любомир Яков, който е с адресна регистрация в пловдивско село. Мъжът беше открит и задържан единствено за няколко часа.

Яков е арестуван късно нощес в Стара Загора. Той е направил цялостни признания, че е изпратил заплашителния имейл към ръководителя на Народното събрание Ива Митева. Направил го е от градинка, покрай жп гарата. Все още не е ясно от кое място е употребил интернет.

Името му нашумя през 2020 година, когато той получи условна присъда за телефонна опасност. Тогава през 2019-а заплаши да взриви автогарата в Пловдив, като е открито, че заплашителните позвънявания са били на няколко пъти и са подадени от Стара Загора.

За него се знае, че той е имал доста профили в обществените мрежи, където се е представял за сирак и е желал помощ от хората, като по този метод е мамел тези, които са решили да му оказват помощ. Замесен е и в хулиганска демонстрация - след скандал с лидер на тежкотоварен камион той разрушава стъклото на камиона.

Очаква се прокуратурата да изиска най-тежката мярка за задържане по отношение на него.

Репортер: Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР