Прокуратурата ще обжалва условната присъда на полицейския служител, обвинен за

...
Прокуратурата ще обжалва условната присъда на полицейския служител, обвинен за
Коментари Харесай

Условна присъда за полицай, убил дете на пешеходна пътека, прокуратурата ще обжалва

Прокуратурата ще апелира условната присъда на полицейския чиновник, упрекнат за злополука, при която умира 8-годишно дете от пазарджишкото село Братаница. Момичето бе блъснато на пешеходна пътека на 19 юли 2021 година.   

Окръжният съд в Пазарджик наказа обвиненият с ефикасна присъда от 4 години и 8 месеца. На по-горна инстанция Апелативен съд-Пловдив взема решение понижава наказването. Полицаят е наказан на 3 години условна присъда с 4 години изпитателен период.

„ На 20 октомври 2022 година в Апелативна прокуратура-Пловдив е постъпило известие от Апелативен съд-Пловдив за това, че е направено решение,  с което е променена присъда  на Окръжен съд-Пазарджик против В.П. Той е наказан за това, че на 19.07.2021 година в с. Братаница, обл. Пазарджик, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 8-годишно дете на пешеходна пътека - закононарушение по чл.  343, ал.3 писмен знак „ Б “ от Наказателния кодекс. В.П. е бил полицейски чиновник ", оповестяват от прокуратурата.

С решението си Апелативен съд-Пловдив е понижил размера на наложеното по отношение на В.П. дейно наказване отнемане от независимост от 4 години и 8 месеца. Вместо това Апелативен съд-Пловдив е наложил наказване от 3 години отнемане от независимост и е отсрочил осъществяването му с изпитателен период от 4 години, оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване.  

Срокът за обжалване на решението на Апелативен съд-Пловдив е 15-дневен. В рамките на този период Апелативна прокуратура-Пловдив ще изготви митинг пред Върховен касационен съд против решението на АС-Пловдив.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР