Прокуратурата разследва полицаи за покровителство над Георги Семерджиев. Проверяват се

...
Прокуратурата разследва полицаи за покровителство над Георги Семерджиев. Проверяват се
Коментари Харесай

Полицейски чадър? Прокуратурата разследва полицаи за покровителство над Георги Семерджиев

Прокуратурата проверява служители на реда за застъпничество над Георги Семерджиев. Проверяват се и данни за търговия с въздействие от страна на чиновници на вътрешното министерство. Задържан е и доведеният брат на Семерджиев. В ранните утринни часове Николай Огнянов е управлявал автомобил с 2,3 промила алкохол в кръвта. Има данни, че е използвал и опиати.

Прокурорът наблюдаващ следствието на злополуката, породена от Георги Семерджиев е решил, че в част от събраните доказателства има данни, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са опъвали полицейски чадър над обвинения.

Според източници на Българска национална телевизия една от подозираните е полицайката Симона Радева, за която се допуска, че е била в мощния автомобил на Семерджиев по време на трагичната злополука лишила живота на две млади дами. Днес в персоналния си Facebook профил си Радева написа, че надява истината да излезе нескрито и се възмущава от изявления, които се отнасят до нея. Дори насочва закани към създателите.

В обявата си Радева отбелязва още, че никой не е арбитър и употребява нелицеприятни избрания за хората, които се възмущават от данните, че тя е пособия на Семерджиев след злополуката да се укрие.

От прокуратурата ще ревизират дали чиновници на Министерство на вътрешните работи са нарушили, надвишили или не са изпълнили служебните си отговорности, както и дали са употребявали своето служебно състояние за да набират за себе си или за другиго полза.

Според държавното обвиняване има и доказателства за търговия с въздействие. Самият Семерджиев се оказва, че все съумява да се измъкне от закона. Така да вземем за пример при започване на 2014 той попада на полицейска инспекция и му е формиран акт за това, че кара без брошура. Наложена му е санкция.

Младши прокурор от Софийската районна прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане с претекста, че книжката му е била отнета преди повече от една година, а точно през 2009-та. И съгласно прокурора той не е направил закононарушение като не е възстановил правата си след приключване периода на наказването.

Оказва се Семерджиев не е единственият извършител в своя фамилен кръг. В ранните часове на доведеният му брат Николай Огнянов е спрян в региона на столичния квартал " Орландовци ", след подаден сигнал за мъже във очевидно нетрезво положение, които се качват в автомобил.

" Сигналът незабавно е подаден на сътрудниците от 2-ро районно. След към 10 минути след приемането на сигнала автомобилът е локализиран, спрян е. Потърсен е екип на " Пътна полиция " за подпомагане, като при осъществяването на тестът е регистриран алкохол над 1,2 на хиляда ", съобщи Радослав Начев, заместник-началник " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи.

Алкохолът в кръвта на Огнянов е бил 2,3 промила, а кръвно проучване е дало и позитивен резултат за приложимост на опиати. От районната прокуратура са задържали мъжа за 72 часа и ще желаят непрекъснатото му задържане под стража.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР