Прокуратурата разкри подробности за жестокото престъплениеВ съдебно заседание на 26.08.2022

...
Прокуратурата разкри подробности за жестокото престъплениеВ съдебно заседание на 26.08.2022
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста задържания за убийството на жена в село Войнеговци

Прокуратурата разкри детайлности за жестокото закононарушение

В правосъдно съвещание на 26.08.2022 година Софийски градски съд (СГС) почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с С. К., упрекнат за умишленото ликвидиране на Д. Д – закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс.

Разследването по случая се води от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

С. К. е притеглен като обвинен за това, че за времето от 23.08.2022 година до 24.08.2022 година в гр. София, в къща, в с. Войнеговци, съзнателно умъртвил Д. Д., като ѝ нанесъл голям брой удари в региона на тялото, главата и крайниците ѝ, в резултат на което предизвикал на същата травматични увреждания, солиден кръвоизлив в коремната празнина, довел до остра сърдечно-съдова и дихателна непълнота, което е предизвикало гибелта на потърпевшата.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 24.08.2022 година обвиненият е арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съдът одобри доводите на СГП, че има обосновано съмнение обвиненият да е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване, както и че събраните доказателства постановат извод за действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, в случай че му бъде избрана мярка за неотклонение по-лека от „ задържане под стража “. С тези претекстове съдът с определение взе по отношение на обвинения най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР