Прокуратурата проверява висши ръководители в Главна дирекция „Национална полиция“ за

...
Прокуратурата проверява висши ръководители в Главна дирекция „Национална полиция“ за
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява висши полицаи, разпоредили арест на бившия шеф на „Булгаргаз“

Прокуратурата ревизира висши ръководители в Главна дирекция „Национална полиция“ за закононарушение по работа. От държавното обвиняване оповестиха, че става дума за случая „Булгаргаз“ и някогашния му към този момент началник Николай Павлов, за който в края на януари е било разпоредено да бъде задържан за 24 часа, а по-късно и да стартира досъдебно произвеждане по случая.

Преди няколко дни от прокуратурата оповестиха, че досега Министерство на вътрешните работи не е събрало доказателства, с цел да бъдат повдигнати обвинявания, а единственият разпитан бил Павлов и той обяснил всичко по следствието за неизгодна договорка, като съгласно държавното обвиняване с дейностите му е реализирана само облага и са избегнати загуби на сдружението. Разпитът бе извършен на 7 февруари, когато някогашният началник на „Булгаргаз“ Николай Павлов беше извикан в Софийската градска прокуратура, напомня „Дневник“

Няколко дни по-рано вътрешният министър Бойко Рашков косвено уточни Павлов като индивида, на който би трябвало да бъдат повдигнати обвинявания за това.

Сега наблюдаващите прокурори са открили, че има докладни мемоари на Министерство на вътрешните работи, от които се вижда по какъв начин висши ръководители сложили ръкописни резолюции с инструкции да стартира досъдебно произвеждане и Николай Павлов да бъде арестуван за 24 часа. Няма обществена информация дали Павлов е арестуван.

От прокуратурата разгласиха и фотоси на документите.

Първата е с дата 27 януари и на нея написа „Да се обезпечи Павлов със заповед за задържане до 24 часа“.



Един ден по-късно е издадена втора докладна бележка, в която с ръкописен текст е маркирана резолюция: „Да се стартира ДП“ (досъдебно произвеждане – бел. ред.).

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР