Прокуратурата проверява над 200 GB комуникация между обвиняемия бизнесмен Пламен

...
Прокуратурата проверява над 200 GB комуникация между обвиняемия бизнесмен Пламен
Коментари Харесай

Разностранна кореспонденция между Бобоков и Узунов засичат разследващите

Прокуратурата ревизира над 200 GB връзка сред обвинения предприемач Пламен Бобоков и Пламен Узунов , секретар по правните въпроси и антикорупция на президента Румен Радев, оповестиха от Спецпрокуратурата.

Комуникацията може да има връзки към Узунов, когато бе длъжностен министър на Министерство на вътрешните работи от 27.01.2017 година до 04.05.2017 година в кабинета " Герджиков " (след рухването на втория кабинет " Борисов " ), а и като представител на администрацията на президента, пишат от държавното обвиняване.

От ръководителя на Върховния административен съд е изискана и с правка за администрирането и придвижването на новото дело : " за незаконно съдружие за търговия с въздействие ", по което през днешния ден в Следствения отдел при Спецпрокурата е свикан за разпит Пламен Бобоков . Исканата информация е предвид на оповестената информация, събрана след разбор на направена компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, употребени от Пламен Бобоков. Иска се и информация за магистратите и чиновниците, които са имали отношение към това дело .

От Спецпрокуратурата си разрешиха да разгласяват снимков материал за следствие, което водят сега от връзката сред Пламен Бобоков и " Prezident-Pl. Uzunov " за три обособени случая:

Първият случай е искане от 10 август 2017 година на съветски жител за придобиване на българско поданство . След извършено изявление, на 13 септември 2018 година Съветът по поданство не е почел молбата за българско поданство поради несъгласие от страна на ДАНС, заради аргументи засягащи националната сигурност на Република България. Видно от кореспонденцията, осъществена посредством мобилно приложение, на 22 януари 2019 година Пламен Бобоков изпраща до " Prezident-Pl. Uzunov " фотография на неуважената молба на съветския жител .

Вторият случай е серия от известия , при които Пламен Бобоков изпраща до " Prezident-Pl. Uzunov " данни за самоличността на български жител от либийски генезис, както и номера на заявление до шефа на Групово дело " Национална полиция " за заличаването на данните от масивите на Министерство на вътрешните работи , свързани с полицейски регистрации и заявителски материали. От Спецсъда настояват, че общуването по този случай сред Пламен Бобоков и " Prezident-Pl. Uzunov " е била на 11-12 април 2019 година, 06 юни 2019 година и на 06 ноември 2019 година

Съобщенията от юни и от ноември 2019 година на Пламен Бобоков до " Prezident-Pl. Uzunov " имат фотоси на самото заявление на лицето, както и входящ номер, възложен от Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) при регистрирането на документа.

Третият случай се отнася до връзка , в която на 18 декември 2019 година Пламен Бобоков желае от " Prezident-Pl. Uzunov " подпомагане за определяне собствеността на моторно транспортно средство . На 19 декември 2019 година " Prezident-Pl. Uzunov " осведоми Пламен Бобоков, че става дума за две коли с марка " Майбах ", благосъстоятелност на съответна компания за отдаване на коли чартърен.

По тези три случая от прокуратурата желаеха цялостна инспекция от ДАНС и от Дирекция " Вътрешна сигурност " при Министерство на вътрешните работи. От Министерство на правораздаването и от Президентството на Република България са изискани за послужване всички материали, които имат отношение към предмета на доказване по наказателното произвеждане материали, пишат от Спецпрокуратурата.
 Арестуваха президентския секретар Пламен Узунов
Арестуваха президентския секретар Пламен Узунов

Той се проверява за търговия с влияние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР