Прокуратурата проверява дали полицаи са помагали на Георги Семерджиев да

...
Прокуратурата проверява дали полицаи са помагали на Георги Семерджиев да
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява имал ли е помощници в полицията Георги Семерджиев

Прокуратурата ревизира дали служители на реда са помагали на Георги Семерджиев да се укрие след тежката злополука в София, съобщи Нова телевизия.

Мъжът е упрекнат за гибелта на две млади дами - на 22 и 26 години. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „ Хемус”. След произшествието Семерджиев и неговата спътничка избягали от мястото. След разбор на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е открил данни по отношение на вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения, както и за търговия с въздействие.
Ще бъде тествано дали чиновници на реда са нарушили, надвишили или не са изпълнили служебните си отговорности, както и дали са употребявали своето служебно състояние за да набират за себе си или за другиго полза. Ще бъде тествано и дали служители на реда не са докладвали в Прокуратурата станали им известни данни за вероятно осъществени нарушавания или закононарушения от Георги Семерджиев.
След привършване на инспекцията въз основа на събраните материали ще бъде осъществена преценка от СГП на всички данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР