Прокуратурата повдигна обвинения срещу капитана и втория помощник-капитан на кораба

...
Прокуратурата повдигна обвинения срещу капитана и втория помощник-капитан на кораба
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на капитана и пом.-капитана на Vera Su


Прокуратурата повдигна обвинявания против капитана и втория помощник-капитан на кораба. Двамата ще дават отговор пред съда за причиняване на обилни повреди на непознат парцел и че са основали заплаха за живота на други хора.За сходно нарушение законът планува сред 5 и 15 години затвор.

Следователи от Националната следствена работа към този момент са в Добрич и стартират работа по случая. Обвинението против капитана и втория помощник-капитан, който е бил на вахта в нощта на случая, може да бъде променено в течение на следствието, посочи окръжният прокурор Радослав Бухчев, представен от БНР.

Днес ще бъде осъществена митническа инспекция на целия екипаж, който през вчерашния ден след траяли над 6 часа разпити, беше освободен.

По предписание на Главния прокурор Иван Гешев следствието на случая с кораба „ Вера Су “ се превъзлага на екип от следователи от Националната следствена работа, като директното наблюдаване на работата по досъдебното произвеждане продължава да се реализира от Окръжната прокуратура в Добрич.

Заради неприятните метеорологични условия край Яйлата през днешния ден не се плануват интервенции по спасяването на кораба. Той продължава да е без екипаж, само че неговото положение е устойчиво, увериха от Министерството на превоза.

Очаква се в неделя по обяд да се стартира с акцията по разтоварването на кораба, в случай че прогнозите за по-благоприятно време се осъществен.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР