Прокуратурата повдигна обвинения на 37-годишния шофьор, който блъсна и в

...
Прокуратурата повдигна обвинения на 37-годишния шофьор, който блъсна и в
Коментари Харесай

Шофьорът, убил 15-годишно момче в София, ще бъде съден за умишлено убийство

Прокуратурата повдигна обвинявания на 37-годишния водач, който блъсна и в София. Мъжът ще бъде съден за осъществяване на закононарушение при възможен предумисъл, стана ясно от брифинг на прокуратурата.

По първични данни на проверяващите автомобилът се е движил с превишена скорост към 70 км/ч. Обвиненият е видян да се качва в транспортното средство от " Славянска сказка ", а злополуката се случва на към 400-500 м от там на оживено кръстовище.

Шофьорът е използвал алкохол преди да седне зад кормилото, като проучванията са открили 2 промила в кръвта му. Тестът за приложимост на дрога е негативен.

" Той е разчитал извънредно на шанса и на случайността, не е подхванал безусловно никакви дейности за преодтовратяване на пътното транспортно произшестие ", сподели представител на правосъдния орган пред медиите.

Водачът е управлявал автомобил Mercedes Е класа. Той е превозвал двама пасажери - жена и нейното дете.

Мъжът е арестуван за до 72 часа, като следва съдът да прегледа мярка за непрекъснат арест. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи от 10 до 20 година затвор.

Шофьорът има няколко предходни нарушавания, в това число едно от 2005 година за шофиране след приложимост на алкохол, и друго нарушение от 2020 година за каране с превишена скорост, поради което му е наложена санкция от 100 лева

Междувременно поради трагичният случай жители излизат на под надпис " Да спрем убийствата по пътищата // Искаме надзор, съд и затвор за убийците ". Организаторите упорстват за смешни ограничения в битката с убийствата по пътя, в това число стягане на контрола и ежедневни инспекции за алкохол и наркотични субстанции на водачи, слагане на легнали служители на реда и камери на всички основни булеварди и неотложно обезпечаване на нощен градски превоз.

Протестът ще се организира на 4 септември от 18:00 ч. пред постройката на Министерство на вътрешните работи на ул. “6-ти септември ” 29.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР