Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край

...
Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, предизвикал мелето на Околовръстното тази нощ

Прокуратурата повдигна обвиняване на водача, който аргументи тежката злополука край мола на столичното " Околовръстно шосе ".

 

Автомобилите са се движили в посока от " Студентски град " към квартал " Младост ". Шофьорът провокирал злополуката е 39-годишен български жител. Той е управлявал " Порше Панамера " с висока скорост, която обаче сега не може да бъде посочена с акуратност. Това ще се обясни от автотехническата експертиза, разгласи представителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

 

" Шофьорът удря автомобила пред него, който идва от локалното платно. От удара " Форд " -а се обръща по таван и умира 64-годишен френски жител. Ранена е 62-годишната му спътничка, която също е с френско поданство. Тя е в " Окръжна болница ", където лекарите се борят за живота й. Шофьорът на ударената кола е българин, който също е потърпевш ", добави Петрова.

 

Водачът на " Поршето " е дал кръвна проба във ВМА, която още не е подготвена. Първоначално той е отказал на място да бъде тестван за алкохол и опиати.

 

" Налице са задоволително доказателства, заради което е повдигнато обвиняване на причинителя поради ПТП-то и шофиране при несъобразяване на пътните условия и ненамаляване на скоростта при зародила заплаха на пътя. В резултат на това причиняването на междинна щета на лидера на потърпевшия автомобил, междинна телесна щета на френската гражданка и настъпилата гибел на единия от пътуващите в лекия автомобил ", заяви дежурния прокурор Сабина Христова.

 

 

Източник Труд
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР