Прокуратурата повдигна две обвинения на майката от Перник, която малтретира

...
Прокуратурата повдигна две обвинения на майката от Перник, която малтретира
Коментари Харесай

Проговори жената, разпространила клиповете с малтретираното дете

Прокуратурата повдигна две обвинявания на майката от Перник, която малтретира дребното си дете. Вчера близка на фамилията разгласява видеоклип във „ Facebook “, който демонстрира насилието. Историята провокира лавина от отвращение в обществото.

Вероника е момичето, което разгласява видеозаписа във „ Facebook “. В него майката споделя на детето: "Понеже татко ти не те обича, не обича и мен " и стартира да го удря.

Брутално принуждение: Майка качи клип по какъв начин пребива дребното си дете

„ Аз се разтреперих цялата, не можех да допускам какво се случва и по какъв начин може тя да го прави това нещо ", споделя пред БТВ Вероника Латева, момичето, разгласило клипа.

Вероника получила записа от другар на бащата на детето. "Много беше засегнат и ми прати клиповете. И искаше да се разпространяват, по този начин да го кажем “, споделя Вероника.

На въпрос дали е осънавала, че може да навреди на детето, като урони достолепието му тя отговори: "Не, мисля, че по различен метод не стават нещата ".

Майката и бащата бяха арестувани след случая, а детето краткотрайно настанено в приемно семейство.

"Това, което споделя майката, че по този метод е желала да притегли вниманието на бащата, тъй като не се грижи задоволително за тях и това е нейния метод да го провокира да поставя грижи за нея детето ", разяснява Румяна Герова от Дирекция "Социално подомагане " – Перник.

„ Неговият боязън (на бащата – б.р.) е да не му лишават детето, защото той го обичал, желал да поставя грижи за него ", съобщи Албена Стоилова, представител на Окръжна прокуратура – Перник.

"С видоезаписa по какъв начин бие детето майката изнудвала бащата и в последна сметка той останал да живее с нея с вярата това да спре ", споделя Вероника.

Тя има още клипове, на които се вижда принуждение. "За мен това е принуждение над дете, което е непростимо без значение тя дали е в фракция, дали е облъчена от някой или е влюбена ", споделя Вероника.

От „ Facebook “ профила на майката е видно, че тя е мощно религиозна. На входната врата на дома на фамилията е залепена Божия молитва.

Пред обществените бащата обяснил, че майката е попаднала в религиозно придвижване преди към година. Дотогава се грижела добре за детето.

"Много рядко съм я виждал. Нещо набожна е, към фракция ли е, какво е, що е, не знам ", споделя комшия.

Майката е упрекната в телесна щета и мъчение на детето. Предстои да се обясни психологичното ѝ положение и дали може да носи наказателна отговорност. Бащата ще бъде освободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР