Липсата на места в детските градини и яслите е един

...
Липсата на места в детските градини и яслите е един
Коментари Харесай

Терзиев: До края на годината ще осигурим още 1400 места в детските градини и ясли в София

" Липсата тук-там в детските градини и яслите е един от най-упоритите проблеми на София. Нямаше да е подобен, в случай че по него с години наред се е работило редовно освен с обещания, а и с действителни дейности и воля ". Това написа във фейсбук столичният кмет във връзка класирането за детските градини и яслите в София. Над 10 000 деца останаха без места.

До есента ще бъдат признати още 3000 деца, а до края на годината ще бъдат обезпечени нови 1400 места в детските градини и яслите, уточни Терзиев. 

" До края на юни ще предложим промени в Наредбите за компенсиране на разноските за деца, които не са признати в яслени и култивиран групи. Съвместно с районните кметове идентифицираме проблемите и формулираме решения в интерес на родителите ", споделя още столичният кмет. 

След края на генералното класиране ще се образува работна група с присъединяване на заинтригуваните страни, която да даде оферти до есента на 2024 година за възстановяване на Наредбата за банкет на деца в общинските независими детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските учебни заведения на територията на Столична община.

" Заедно с тази група ще обсъдим и направената от нашия екип пътна карта с хрумвания и решения. Ще си сътрудничим интензивно с всички общински съветници за общи дейности в интерес на децата ", прибавя Терзиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР