Прокуратурата поиска максимална присъда за обвиняемите по делото за железопътното

...
Прокуратурата поиска максимална присъда за обвиняемите по делото за железопътното
Коментари Харесай

Обвинението иска 20 години затвор за машинистите от Хитрино

Прокуратурата изиска оптималната присъда за обвинените по делото за железопътното произшествие в Хитрино машинисти на днешното правосъдно съвещание в Шуменския областен съд. Подсъдими са Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата в ранната заран на 10 декември 2016 година в региона на гара " Хитрино " влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан.
По-рано на вчерашното правосъдно съвещание бяха огласени и приобщени материалите по делото, което стартира в края на предходното съвещание, съобщи " 24 часа ".
По делото присъединяване вземат и потърпевшите от случая, които са представлявани от юрист Николай Димитров. Той също желае оптималната присъда - 20 години затвор. Официално ще показа позицията си пред Шуменския съд на 21 януари. Според него, машинистите не са признали виновност, макар всички доказателства, че са отговорни и това утежнява наказването. Присъда се чака на 22 януари, само че тя ще може да бъде обжалвана.
За Димитров, а и съгласно пледоарията на прокуратурата, причина за железопътното произшествие е високата скорост, с която се е движела влаковата комбинация.
Какво обаче сподели експертиза на отбраната за случая - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР