Прокуратурата погна псевдоеколозите, издигнали нелегален къмпинг и крадящи ток на

...
Прокуратурата погна псевдоеколозите, издигнали нелегален къмпинг и крадящи ток на
Коментари Харесай

Прокуратурата погна псевдоеколозите за кражбите на ток и незаконния къмпинг на Корал

Прокуратурата погна псевдоеколозите, издигнали незаконен къмпинг и крадящи ток на „ Корал “.

Държавното обвиняване е стартирало инспекция по сигнали на частни притежатели на парцели над плажа, че на терените им нелегално са се настанили хора, разгласи пред Агенция „ Монитор “ кметът на Царево Георги Лапчев. Става въпрос за така наречен диво къмпингуващи, които безусловно незаконно са издигнали палатков лагер на територията на частен парцел, принадлежащ на испанската компания „ Ибердрола “, както и на по-малки терени, благосъстоятелност на други лица. В поредност от инспекции бе открито, че те крадат ток и вода, като задачата на прокурорското произвеждане е да се откри кой тъкмо е виновен за това. Именно по предписание на държавното обвиняване, на 9 август е направена нова неочаквана инспекция с представители на община Царево, EVN и други институции, по време на която е открито, че кабелът, преминаващ през парцела на „ Ибердрола “ и стигащ до плажа, с който се

доставят с ток нелегално разположените каравани и палатки,

е на името на разположение, казващо се Васил Петков. Кой тъкмо е въпросният Васил Петков, дали става въпрос за участника в Сървайвър Камбоджа “ или за различен и от кое място идва кабелът, занапред ще се открива. За откритото е формиран протокол, обясниха от общината. Според неофициална информация, една от версиите е, че кабелът идва от „ Къмпинг ЮГ “, само че по каква линия също занапред ще се прецизира. При предната инспекция – при започване на месеца, общината откри, че продължава да е дейна друга партида, която се води на нейно име, и настоя EVN да я закрие. Потърсени за коментар от сдружението през днешния ден оповестиха, че към момента не е закрита, само че обясниха, че ще им би трябвало повече време за по-детайлна инспекция по случая.

Междувременно стана ясно, че през днешния ден на „ Корал “ е имало нова инспекция, този път на министъра на туризма Николина Ангелкова, която е била с присъединяване на кмета на Царево Георги Лапчев, а също и на представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Министерство на вътрешните работи и регионалната администрация. „ Открити са нарушавания на морски плаж „ Корал “. Незаконно се черпи електрическа енергия и вода.



При инспекцията се установи противозаконна сграда,

ситуирана в парцел държавна благосъстоятелност, от която нерегламентирано се черпи електрическа енергия “, оповестиха от туристическото ведомство и показаха, че министерството ще подаде неотложно сигнали до EVN, кмета на Царево, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Ангелкова разгласи също, че поради занемареност и липса на заграждение ще бъдат глобени притежателите на частните парцели, ситуирани зад морски плаж „ Корал “. И настоя за явен правилник къде може да се къмпингува, като концепцията е с промени в Закона за туризма да се посочи, че каравани и палатки могат да бъдат разполагани единствено на регламентирани места с нужна инфраструктура и хигиенно-санитарни условия.

На фона на следващите разкрития за незаконния къмпинг и кражбата на ток, ортаците на псевдоеколозите от „ Да(й), България “ скочиха в тяхна отбрана, като се пробваха да ги изкарат надали не репресирани. Учредителката на партията на олигархията и член на Изпълнителния й съвет Мануела Малеева пусна разгневен постинг във Facebook, в който се причислява към нарушителите и декларира: „ За 5 дни – три инспекции.....Представяте ли си какви ползи нарушаваме щом 15 индивида на Корал и две пластмасови тоалетни за беззаконието в тази страна?! Бясна съм! “. Малеева, която е щерка на любимката на Командира и бенефициент на една от най-скандалните заменки на Прехода – Юлия Берберян, не споделя и дума за разкритията за безчинство, кражба на ток и вода.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР