ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНИ ШОФЬОРА НА АВТОБУСА ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ Окръжна

...
ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНИ ШОФЬОРА НА АВТОБУСА ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ Окръжна
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 август


ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНИ ШОФЬОРА НА АВТОБУСА ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ
Окръжна прокуратура-София притегли като обвинен водача на рейса, аварирал край Своге.
ЕКСПЕРТ: НЕ ТЪРСИМ РЕАЛНИТЕ ПРИЧИНИ ЗАЩО СТАНА КАТАСТРОФАТА ПРИ СВОГЕ
Искаме да намерим отговорен, а не действителните аргументи за случилото се и какво би трябвало да се направи, с цел да не се повтаря още веднъж. Това съобщи Христо Радков от Българското обединяване на водачите в изявление за предаването " 12+4 " по стратегия " Хоризонт " на БНР.
" СПАСИ СОФИЯ ": ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ В СОФИЯ Е ОПАСЕН
След нещастието с рейса край Своге, лишила живота на 16 души, от организацията " Спаси София " алармират за заплахите, които дебнат пасажерите, ползващи градския превоз на София.
АГЕНЦИЯТА Пожарна охрана ВПИСВАНИЯТА: ТЪРГОВСКИЯТ РЕГИСТЪР РАБОТИ
На формалната си интернет страница, Агенцията по вписванията разгласи, че работата на Търговския указател и на Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел е възобновена изцяло.
БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ЕВТИНАТА СТРАНА В Европейски Съюз, НО НАЙ-СКЪПИ СА НИ ДРЕХИТЕ И ХРАНАТА
Като безспорни цени България е измежду най-евтините страни в Европейския съюз. Това демонстрират публични данни на Евростат за 2017 година. Средното ниво на цените в България е 44% от междинното равнище на цените в Европейския съюз, показва в. " 24 часа ". Най-скъпи обаче у нас са храните и безалкохолните питиета, облеклото плюс електрониката – наклонност, която липсва съвсем на всички места в Европейския съюз.
БОСИЯ: ТРЯБВА ДА ИСКАМ ОСТАВКАТА И НА БОРИСОВ, НЕ САМО НА МОСКОВСКИ
Николай Колев-Босия, който гладува към този момент два месеца и половина, съобщи, че обмисля да промени идеята си и с изключение на оставката на министъра на превоза Ивайло Московски, да желае да се откаже от поста си и премиера Бойко Борисов.



БОЙКО РАНОВСКИ: ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ПРОМЕНИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ЗА КОЛАНИТЕ В АВТОБУСИТЕ
" Въпросът за коланите е доста значим. Няма място за оттегляне, би трябвало да се промени законодателството. През месец септември такива текстове ще бъдат импортирани в националното заседание. Безопасността е най-важното нещо. " Това съобщи Бойко Рановски - шеф на ИА " Автомобилна администрация " в изявление за Нова телевизия.
ШЕФЪТ НА АПИ: МАНТИНЕЛАТА НА МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА НЕ Е ИМАЛА ПРЕДПАЗНА ФУНКЦИЯ
" Тъй като се намира в урбанизирана територия, мантинелата няма функционалност да защищава, нейното предопределение не е да стопира 40-тонен автомобил. Сложена е при възможен случай въпреки всичко да стопира, само че не и подобен товар. " Това сподели ръководителят на Управителният съвет на АПИ инж. Светослав Глосов в коментар за аргументите довели до автобусната злополука край Своге.
МОТАЕМ съдебна експертиза ЗА ГОТОВИ ПАРИ ОТ Европейски Съюз ЗА СЕЛСКО СТОПАНСТВО, ЧИСТ ВЪЗДУХ И МОРСКО ДЕЛО
До края на настоящия програмен интервал (2014 - 2020 година) остават по-малко от две години, само че България не може да се похвали с отличен резултат. Всъщност що се отнася до три европрограми, нещата са толкоз зле, че може да бъдат изгубени пари от Европейски Съюз, които ни се поставят - тъй като даже не сме протегнали ръка да ги вземем.
В " ОВЧА КУПЕЛ " НЕ ИЗДЪРЖАХА - 10 БЛОКА НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО
Проблемът с поголовното застрояване на София мазета в още един квартал - " Овча купел " 1. Там живеещите в 10 блока – 405, 406, 407, 410, 411, 412, 413, 414, 415 и 416, ще излязат на митинг на следващия ден, 27 август, от 18:30 часа на ъгъла на ул. „ Монтевидео “ и ул. „ Братя Бартел “. Официално оповестената причина за неодобрение от уредниците на митинга касае " непозволеното и прекалено застрояване сред блоковете ни на терените отредени за детски градини, учебни заведения, улици, паркинги, водни и зелени площи, и други ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР