Прокуратурата обвини 11 човека след акцията в НАП вчера, каза

...
Прокуратурата обвини 11 човека след акцията в НАП вчера, каза
Коментари Харесай

Арестуваните данъчни вземали между 500 и 5000 лева

Прокуратурата упрекна 11 индивида след акцията в Национална агенция за приходите през вчерашния ден, сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Данъчните вземали подкупи. Това е първата и най-голяма група от данъчни чиновници, разкрита от спецпрокуратурата и ГДБОП.

Гешев изясни, че с изключение на за подкупи, част от данъчните ще бъдат упрекнати и за пране на пари. От инспектори до началници на браншове са задържаните. Данъчните вземали сред 500 и 5000 лв. според от бизнеса на търговеца и метода, по който изглеждал обектът.

Заместникът на Гешев - Димитър Петров, изясни, че за част от данъчните прокуратурата ще желае непрекъснати арести. В домовете на задържаните са открити към 300 000 лв. и скъпи бижута. Ръководителите на екипи в Национална агенция за приходите като се изключи че давали разпоредби по какъв начин да бъдат проверявани търговци, даже вземали движимости от обекти, които не можели да си платят желаните пари . Така задоволявали битовите си потребности.

На проверяващите съдействали редица изнудвани за пари. Гешев подсигурява, че прокуратурата няма да допусне тези очевидци да бъдат " натискани ".

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заключи, че елиминирането на тази група било доста значимо. Част от чиновниците на Национална агенция за приходите имали за задача да получават в точния момент информация за антикорупционни интервенции и да я предават на заинтригувани лица.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че в прокуратурата е постъпил неизвестен сигнал за депутата Димитър Гамишев . В него пишело всичко за историята на компаниите на Гамишев. Арнаудова напомни, че след изявления в медиите прокуратурата се е активизирала и във връзка с вероятно данъчно закононарушение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР