Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицейски началник в Пловдив заради

...
Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицейски началник в Пловдив заради
Коментари Харесай

Разследват полицейски началник в Пловдив заради голите обиски

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане против полицейски шеф в Пловдив поради скандалния случай с по този начин наречените „ голи обиски “ в пловдивски нощен клуб. Служителят е превишил властта и правата си, настояват от държавното обвиняване. До два месеца ще стане ясно ще има ли други осъдени от управлението на полицията.

Досъдебното произвеждане е формирано след постъпила тъжба против полицейските чиновници, които задържаха няколко часа клиенти и част от личния състав на нощното заведение. Именно те се оплакаха, че са били принуждавани да се събличат поради инспекция за опиати. От прокуратурата допълниха, че се проверяват няколко чиновници, само че не прецизираха дали измежду тях е шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

„ Длъжностни лица са нарушили или не изпълнили служебните си отговорности. Предвиденото от закон за това закононарушение е от 1 до 8 години отнемане от независимост, както и отнемане от права ”, изясни зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е почнала дисциплинарна инспекция против шестима чиновници на пловдивската полиция, четирима от които са на управителни длъжности. От заведението упорстват отговорните да понесат отговорност.

„ Никой не конкретизира име, кой е наредил самата интервенция, кой е наблюдавал, кой е дал съответните насоки и упътвания в хода на вечерта ”, твърди шефът на дискотеката Венета Райнова.

Прокуратурата ще разпита като очевидци част от посетителите. Собственикът на клуба твърди, че акцията била за заличаване на бизнеса му.

„ Самите хора ни подмятат по този начин всякакви имена, само че не мога да ги кажа пред камерата. От София са. В Пловдив са реализатори, на които е дадена задачата да ни смачкат ”, разяснява Деян Найденов, притежател на клуба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР