Прокуратурата не е подала жалба срещу оправдателните присъди на бизнесмена

...
Прокуратурата не е подала жалба срещу оправдателните присъди на бизнесмена
Коментари Харесай

Прокуратурата се отказа от делото срещу Прокопиев, Трайков и Дянков

Прокуратурата не е подала тъжба против оправдателните присъди на предприемача и издател Иво Прокопиев и двамата някогашни министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Срокът за протестиране е изминал, което значи, че те са дефинитивно почтени. Крайната дата за подаване на тъжба е била 5 май. Към понеделник в съда няма подадена такава.

Тримата бяха упрекнати поради продажбата на държавните дялове в електроразпределителното сдружение EVN. Заедно с тях обвинени бяха и тримата чиновници на капиталовия медиатор " Булброкърс " – Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев.

Разследващите твърдяха, че страната е била ощетена посредством съзнателно занижаване на цената на акциите. Най-странно бе обвиняването против Прокопиев, който бе притеглен към отговорност като помощник. Тезата на прокуратурата бе, че той е оказал помощ на Дянков и Трайков да извършат закононарушение с едно свое изявление на съвещание на Тристранката.

Всички обвинени по това дело бяха оправдани още на първа на инстанция. Решението бе доказано и от апелативния спецсъд преди три седмици. Към момента от прокуратурата не оповестяват публично дали са се отказали да стачкуват. Държавното обвиняване обаче има навика да завършва тихомълком каузи, почнали шумно. По същия метод преди години прокуратурата отхвърли да стачкува оправдателната присъда против настоящия транспортен министър в оставка Росен Желязков по делото за аферата с бюлетините " Костинброд ". Желязков бе упрекнат като основен секретар на министерския съвет. След оправдателна присъда на първа инстанция прокуратурата не апелира и решението влезе в действие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР