Прокуратурата и социалните в Кърджали разследват случай на малтретирано дете.

...
Прокуратурата и социалните в Кърджали разследват случай на малтретирано дете.
Коментари Харесай

Разследват изгаряния от цигара по лицето на малко дете

Прокуратурата и обществените в Кърджали проверяват случай на измъчвано дете. Снимки и видео на 6-годишното момчеса качени от татко му в обществените мрежи. На тях се виждат пострадвания по лицето, които наподобяват на изгаряния от цигара.

„ Установено е съществуване на 4 пострадвания в региона на лицето, които съставляват местни изгаряния. Вероятно става въпрос за изгаряния от цигари ”, изясни зам.-районният прокурор на Кърджали Петя Чотрова.

Извършен е оглед в жилището на фамилията, като са конфискувани фасове, открити на всички места в дома. Разпитани са и голям брой очевидци, като е назначена и съдебно-медицинска експертиза.

„ Ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза предвид на данните, че майката страда от умерена умствена назадничавост, което е открито с решение на ТЕЛК ”, посочи Чотрова.

Семейството е с три деца, които все още са изведени. „ Следва процедура, с цел да оценим риска и да предприемем дейности по повод връщането им. Трябва обаче родителският потенциал да бъде оценен като позитивен ”, обясни шефът на „ Социално подкрепяне ” - Кърджали Катя Димитрова.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР