Прокуратурата и икономическа полиция разследват екарисажа в Шумен за грандиозни

...
Прокуратурата и икономическа полиция разследват екарисажа в Шумен за грандиозни
Коментари Харесай

Прокуратурата погна екарисажа в Шумен заради грандиозни далавери, оказа се хипер опасен за хората в региона

Прокуратурата и икономическа полиция проверяват екарисажа в Шумен за грандиозни далавери, свързани със присвояване на милиони. Отделно от това предприятието се оказва хипер рисково за хората в района и то най-много поради радиоактивното месокостно /трупно/ брашно, което не се пази, съхранява и транспортира по законоустановен метод.
Разследващите са се натъкнали на странни обстоятелства, свързани с финансирането на екарисажа. Твърди се, че са били надписвани тонове унищожени животни, с цел да може да се прибират повече пари. Знае се, че годишно те са в границите на десетки милиони лв.. Според абсурден документ две свине или две крави, да вземем за пример излизали общо 1500 кг. Говори се, че имало създадени типичен схеми, тъй че да се завлича държавната хазна.

Отделно от това Агенцията по сигурност по храните затвориха тези дни предприятието за известно време, до момента в който технологията за заличаване на скотски боклуци не се приведе по европейски стандарт.

Тази заран служащи бяха издигнати като под команда да стачкуват против затварянето. Въоръжени с плакати, те шумно стачкуваха против ограниченията на държавния орган. „ На екарисажа има издадени наставления и заповеди по отношение на инспекции. Установени са много нарушавания. Добре знаете, че това е дружество със характерна и виновна активност. Има редица условия и са открити нарушавания, върху които са издадени тези заповеди. Няма проследимост на тези " артикули ", което е рисково, изясни доктор Катя Райкинска по Дарик през днешния ден.

Не е загадка, че екарисажът, макар, че извършва болшинството поръчки за заличаване, софтуерно въобще не се обновява. Независимо от огромните средства, които са усвоени, управлението не никакви средства за нова техника. Именно поради дупотопната технология, която се употребява, заводът от дълго време не отговоря на европейските условия за сигурност и качество на работа.

Реално екарисажът непосредствено замърсява въздуха в региона, защото при горенето се отделят нездравословни излъчвания. Установено е, че липсват модерни филтри, които да не разрешават твърдите частици да попадат във въздуха. Отделно от това в завода няма склад, с който да се подсигурява, че трупното брашно, което се пази там и е радиактивно, няма да облъчи и разболее хората. Това може до докара до съдбовни последствия за тях.

Много притеснително е, че не се обезпечава и профилиран обезопасен превоз, който да извози рисковия артикул до пещите за изгаряне при висока температура, които в страната са две. Според евростандартите е нужно за тази цел да се употребяват машини с висока степен на гаранция, че радиоактивният артикул няма да облъчи намиращите се наоколо хора. Така нареченото трупно брашно е главен извършител на заболяването „ луда крава “. Съществува действителна заплаха, при метода на работа на шуменския екарисаж, да се нанесат необратими вреди на отглеждането на животни, безапелационни са специалистите в сектора.

Експертите на организацията са твърдо решени да не си затварят очите пред заплахите на въпросното дружество. Битката към този момент се е пренесла и в правосъдната зала. И не инцидентно, тъй като екарисажът годишно прибира от страната в порядъка на няколко десетки милиони лв.. Нещо повече-той се е трансформирал в монополист в сектора и с цел да прилапа цялата сума, не позволява никаква конкуренция.

Любопитното е, че притежателите на рисковото дружество към този момент са изгубили огромна част от делата. Шуменци възмутени разясняват в града, че зад законното управление на предприятието стоят известни политици от близкото минало, които желаят единствено да взимат милиони, без да дадат нито лев за рационализация. Твърди се, че става дума за небезизвестните социалисти Димитър Дъбов и Евгений Узунов, които се снабдиха с прозвището „ алените милионери “. Припомняме ви, че името на Дъбов беше упоменато от починалият към този момент началник на ГДБОП Ваньо Танов като човек, който е изплувал в разработка против алкохолната мафия. Тогава социалистът се закани да съди Танов, само че това по този начин и не се случи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР