Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на

...
Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на
Коментари Харесай

Прокуратурата запорирала 14 млн. евро на фирми около Джи Пи Груп

Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност към 14 млн. евро на компании и търговци към строителната компания " Джи пи Груп " във връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и уеб страницата " Биволъ " за корист при разходване не евросредства. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров пред медии, откакто взе присъединяване в заседание с полицията в Русе, която инспектира до каква степен е стигнала с следствието на убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Той изясни, че инспекцията на прокуратурата е прераснала в досъдебно произвеждане, само че размерът на работа е огромен и следствието по случая продължава, съобщи " Дневник ".

В средата на септември Софийската градска прокуратура разпореди на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) инспекция на обява в " Биволъ ", по отношение на която двама публицисти - български и румънски, бяха арестувани край Радомир, до момента в който работят по следствие за корупционни практики на " Джи Пи Груп ".

Сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове във връзка същата обява е постъпил до основния прокурор и от вицепремиера Томислав Дончев. Прокуратурата тогава посочи, че двата сигнала са обединени.

Запорът на 14-те милиона евро е натрапен, откакто прокуратурата е упражнила пълномощията си по закона за ограниченията против изпирането на пари, увери през днешния ден основният прокурор. В рамките на следствието се ревизират всички физически и юридически лица, посочени в сигнала на прокуратурата, без значение дали са търговци, или неправителствени организации.

Виктория Маринова бе изнасилена и убита по изключително нечовечен метод в Русе. Тя е била административен шеф и телевизионна водеща в локалната телевизия TVN. Последното ѝ предаване е включвало изявление с публицистите Димитър Стоянов от " Бивол " и Атила Биро от RISE Project Romania, задържани до момента в който водят следствие за корупция при разпределението на средства за европроекти от " Джи Пи груп ". Именно това породи спекулации дали убийството не е обвързвано с работата ѝ. Засега от полицията споделят, че преглеждат всички версии. Задържан към момента няма.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР