Прокуратурата е започнала проверка по случая със самолета от Габрово,

...
Прокуратурата е започнала проверка по случая със самолета от Габрово,
Коментари Харесай

Проверяват умисъл и незаконно преминаване на границата с частния самолет от Габрово

Прокуратурата е почнала инспекция по случая със самолета от Габрово, който излетя от летище София за Гърция без да бъде осъществена инспекция от Гранична полиция и митническите управляващи.
 Пилотът на непроверения аероплан: Службите би трябвало да бъдат похвалени, отреагираха доста бързо  Габровският аероплан не бил тестван на летище София поради... поредност от случайности  Нов случай с неизпитан аероплан на летище София
Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. 

Първоначално инспекцията е стартирана от Районната прокуратура в София, само че защото е открито, че евентуално не става въпрос единствено за нелегално прекосяване на границата, само че и за закононарушение по работа на чиновници от летище София, казусът е превърлен на Софийска градска прокуратура. 

Тепърва прокуратурата ще открива в какво се състоят нормалните служебни отговорности при частни полети. Нормативната уредба демонстрира, че тези случаи не са изключение и инспекциите би трябвало да бъдат направени, тъй като става въпрос за овакантяване на държавната граница, макар че България и Гърция с в Европейски Съюз.

Проверен е само капитанът на самолета, а останалите пасажери - 6 души, са чакали 70 минути в помещение на аерогарата, само че инспекция по този начин и не била осъществена.

" Независимо от това неизвършването на порверката за нас съставлява най-малкото нарушаване ", изясни Арнаудова и добави, че към този момент не е ясно за какво Грнична полиция не е била известена за това, че 6 души чакат за инспекция. " Ще се изискат длъжонситните характерности на лицата, които са взели участие в този развой, с цел да се обясни отговорността на всеки един от тях ", разясни говорителката на основния прокурор.

Проверката на закононарушение за нелегално прекосяване на границата изисква за това да има предумисъл, изясни още тя. За това ще бъде изискана цялостна информация за полета, с цел да се откри дали има нарушаване. Ще се открива дали са изплатени и по кое време летищните такси. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР