Прокуратурата е започнала проверка по повод твърденията на бизнесмените Светослав

...
Прокуратурата е започнала проверка по повод твърденията на бизнесмените Светослав
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка на казаното от Светослав Илчовски и Иван Ангелов в парламента

Прокуратурата е почнала инспекция във връзка изказванията на предприемачите Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред краткотрайната парламентарна Комисия по инспекция на ръководството през последните 10 години. Това заяви пред Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева.

На две следващи съвещания на Комисията Светослав Илчовски приказва, че е бил изнудван за пари от ръководещите и доближени до тях предприемачи, а шефът на компания " Градус " Иван Ангелов го упрекна в неистина.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева декларира пред Българска телеграфна агенция, че дейностите на държавното обвиняване са почнали преди няколко дни и че " в съответния случай ще бъдат проверявани изказванията на двамата предприемачи Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

В сряда и петък пред Комисията по инспекция на ръководството на Борисов предприемачът Светослав Илчовски съобщи, че е бил изнудван от ръководещите и компании, близки до ГЕРБ. Илчовски оцени бизнеса си на 200-300 милиона лв., само че съгласно него е щял да се развива още по-добре, в случай че не е бил политическият рекет. Обясни, че е бил изнудван да увеличи изкуствено оборота на компания - благосъстоятелност на Иван Ангелов, близка до властта, за листването ѝ на борсата.

" За което съм дал на комисията фотоси на един от най-хубавите хотели в Монако, където трябваше да ме попитат може ли да създадем мним оборот на неговото сдружение, че не му доближава оборотът. Това нещо всичко ще бъде в прокуратурата, господин Ангелов, няма нищо, Чичо Иване ", съобщи Светослав Илчовски, предприемач.

Бизнесменът Иван Ангелов пред Комисията съобщи, че ще даде Илчовски на съд.

" Този господин Илчовски, аз изрично декларирам, че ще бъде даден на прокуратурата. Защото той непрестанно лъже. На прокуратурата в понеделник ще бъде даден най-подробно, добави той. Г-н Илчовски твърди, че аз съм употребявал името на премиера в Монако, с цел да ми продава на ниска цена стока - брутална неистина, безогледна неистина ", съобщи Иван Ангелов.

Пред депутатите по инспекция на ръководството Илчовски описа още, че е бил принуждаван да не купува аграрни земи, да продава на занижени цени продукцията си и да заплаща рекет за напояване на насажденията. Спомена за кюлчета, подарявани на премиера, които бил виждал единствено на фотоси. А пратка фурми, доставена от Дубай предходната година като подаяние, се оказала бизнес договорка. Всъщност Иван Ангелов призна пред комисията, че е осъществил облага от фурмите. Председателят на комисията Мая Манолова още в петък вечерта даде поръчка да изпрати всички материали до способените институции.

" Предлагам да изпратим цялата налична информация и всички документи до следните институции: до прокуратурата, до Европейската прокуратура на госпожа Кьовеши, Министерство на правораздаването ", съобщи Мая Манолова.

Премиерът в оставка на Гергьовден назова изказванията " претоплени остарели манджи ".

" Не го познавам, не желая и да знам какви са му изказванията. Те ще извадят още кошаревски очевидци, платили са на хора да излизат, да приказват. Може и ние да внасяме в тая комисия, знаеш ли какви хубави работи ще внасяме? Знаеш ли какви хубави работи сме подготвили да внасяме и ние? Всяка стъпка им знам и по тази причина се готвим с още по-голяма мощ да се врежем в тях ", съобщи Бойко Борисов.

Заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева съобщи през днешния ден в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ", че прокуратурата би трябвало да стартира да работи по съответни обстоятелства и условия.

" Много хора, които в този момент бяха продължаващо уплашени и твърдяха, че ГЕРБ отново ще ги някъде хване, ще имат повече успокоение. Смятам, че служебното държавно управление и миналите скоро предварителни избори ще отхлабят примката, финансовата, върху бизнеса. Смятам, че част от бизнесът ще се ослуша дали да продължи да подкрепя Борисов ", съобщи Татяна Дончева.

Според Любен Дилов-син от ГЕРБ-СДС, всички лица, забъркани в историите на Илчовски, са декларирали, че това са неистини.

" Това нещо в действителност е тематика, в която би трябвало да се рови, различен е въпросът, дали методът, по който беше направено, е най-полезният, аз мисля, че отново е супер, извънредно контрапродуктивен, тъй като след всяко едно изявление на този господин незабавно всички наранени страни излизат и споделят, че той лъже, т.е. няма къде другаде да се реши това нещо, с изключение на в съда ", съобщи Любен Дилов-син.

Според Движение за права и свободи бизнесът би трябвало да може да работи обикновено.

" Ако има какво да бъде казано, то би трябвало да бъде казано, както виждам, има комисия, която ревизира тези обстоятелства, въпреки това прокуратурата и всички останали, които са способени, евентуално ще се сезират ", съобщи Илхан Кючук от Движение за права и свободи.

Пред Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева декларира още, че от няколко месеца сме в предизборна акция и в прокуратурата постъпват доста сигнали, които се ревизират.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР