Прокуратурата е разпоредила проверка за евентуално извършено престъпление против правосъдието

...
Прокуратурата е разпоредила проверка за евентуално извършено престъпление против правосъдието
Коментари Харесай

КПКНОПИ разследва бивш министър за пране на пари

Прокуратурата е разпоредила инспекция за вероятно осъществено закононарушение срещу правораздаването и срещу финансовата система от някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-ото Народно заседание.

На 17.01.2023 година в Софийската градска прокуратура е подаден сигнал, в който се твърди, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-ото Народно заседание е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари.

Твърденията за вероятно осъществени закононарушения са за това, че някогашният министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се рапортуват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. 

Втората група изказвания са за възможна съпричастност на някогашния министър на вътрешните работи към закононарушения срещу финансовата система – пране на пари.

На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от страна на органите на КПКОНПИ, оповестиха от прокуратурата.

Вероятно става въпрос за Бойко Рашков - някогашен министър на вътрешните работи, понастоящем народен представител от " Продължаваме промяната " и " любим " на прокуратурата от много време. Другите някогашни шефове на Министерство на вътрешните работи в този парламент са Младен Маринов и Христо Терзийски от ГЕРБ, които нямат сходен бекграунд с държавното обвиняване. 

" Трябва да питате прокуратурата, тя е източникът на информацията ", сви плещи Бойко Рашков пред публицисти в Народното събрание. Той описа за офанзива в избрани медии, съгласно която той и ръководителя на Държавната организация за механически интервенции осигурявали средства за подслушване на основния прокурор Иван Гешев.

" Политическа партия ГЕРБ и политическа партия „ Българска прокуратура “ са се сложили в безспорна услуга на прокуратурата, с цел да могат да предизвикват и да стимулират гонене на български жители ", отсече Бойко Рашков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР