Прокуратурата е оттеглила обвиненията си към кандидата за транспортен министър

...
Прокуратурата е оттеглила обвиненията си към кандидата за транспортен министър
Коментари Харесай

Прокуратурата оттегли обвинения към кандидат-министър 3 дни преди изборите

Прокуратурата е отдръпнала обвиняванията си към претендента за транспортен министър на Има Такъв Народ Гроздан Караджов. Това е станало на 8 юли, три дни преди изборите на 11 юли, написа цитирайки парламентарен източник.

От фамилията на Караджов получихме удостоверение, пишат от уеб страницата.

Бившият народен представител от Реформаторския блок стана обвинен за длъжностно заграбване по следствие за източването на Telenor на 9 май 2017 година - 5дни след избора и идването на власт на кабинета Борисов 3.

Държавното обвиняване съобщи за събрани доказателства, че в интервала 2011 година - 2012 година Гроздан Караджов като притежател и шеф на комерсиално сдружение е сключил три контракта с Космо България Мобайл ЕАД с комерсиално име Глобул на обща стойност над 5,545 млн. лв., само че по тях тях не е имало изпъление.

Разследването по случая е почнало по сигнал на Теленор от 27 април 2016 година, за който заяви първи норвежкият стопански вестник Dagens næringsliv. След като през май 2013 година Теленор придобива мобилния оператор Глобул - Космо България Мобайл, и е осъществен нескончаем и подробен одит е открито, че 21 компании са издали фактури за хипотетично фиктивно осъществени доставки на артикули и услуги на обща стойност 48 млн. лв..

В прокурорското обвиняване се твърди, че Гроздан Караджов е сключил тези контракти, като съзнателно е улеснил основния изпълнителен шеф на Космо България Мобайл ЕАД да присвои над 5,545 млн. лв.. Всичко това обаче не е могло да се потвърди в съда на 2 инстанции. И оттова са върнали делото поради негодно обвиняване в прокуратурата. " Очевидно и тя също е стигнала до този извод ", разясниха проблема пред 19 минути от фамилията на Караджов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР