Прокуратурата е открила данни за длъжностни престъпления и безстопанственост при

...
Прокуратурата е открила данни за длъжностни престъпления и безстопанственост при
Коментари Харесай

Прокуратурата откри данни за престъпления във финансирането на ски федерацията

Прокуратурата е разкрила данни за длъжностни закононарушения и занемареност при сключването на контракти сред Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българската федерация по ски с президент Цеко Минев.

Това излиза наяве от предложение на основния прокурор Сотир Цацаров, изпратено във вторник до премиера Бойко Борисов, за поправяне на концесията на " Юлен " АД за ски зоната в Банско.

Става въпрос за сигнала, импортиран от " Зелените " във Върховната касационна прокуратура (ВКП) в края на февруари, в който се твърди, че при осъществяването на концесионния контракт за част от Национален парк " Пирин ", сдружението " Юлен " е направило редица нарушавания.

Освен това природозащитниците от години настояват, че финансирането на надпреварите от международната купа по ски, проведени от федерацията на Цеко Минев, свързван непосредствено с концесионера на Банско даже от премиера Борисов, надвишава таксите, плащани на страната за използването на ски зоната в Банско.

В тази връзка Цацаров предлага държавното управление да вземе решение за поправяне на концесионния контракт в сходство и със Закона за концесиите, влезнал в действие на 1 януари тази година.

" От преписката са отделени материали, касаещи разходване на средства от държавния бюджет по контракти сред Сдружение Българска федерация по ски и Министерство на младежта и спорта. Те са изпратени по подготвеност на Софийска градска прокуратура, за спомагателна инспекция с оглед данни за закононарушения по член 282 Наказателен кодекс и член 219 Наказателен кодекс ", се споделя още в известието на прокуратурата.

Работата по преписката на ВКП продължава със длъжностен надзор на прокурорски отвод за формиране на следствие за нарушавания на концесионния контракт за ски зоната в Банско от 21 декември 2001 година, допълват още от държавното обвиняване.

Ето и какво тъкмо предлага основният прокурор на министър-председателя:

" Министерският съвет на Република България

- да предприеме незабавни дейности за изменение и допълнение на концесионния контракт от 21.12.2001 година с " Юлен " АД за предоставена концесия с предмет изключително право на прилагане върху част от територия, изключителна държавна благосъстоятелност – част от територията на Национален парк " Пирин ", община Банско, " Ски зона с център Банско ", при вземане предвид с наредбите на настоящото законодателство (включително и в частта по отношение на определянето на концесионното възнаграждение);

- да предприеме незабавни дейности за обезпечаване на цялостно сходство на употребената от концесионера повърхност с тази по концесионния контракт (99.55ха, според Териториално организационен проект (ТУП) на извънселищна територия " Ски зона с център гр. Банско ", индивидуализирана с координатите на точки от № 1 до № 252 в координатната система " 1970 година " по чупките на външната граница на ски зоната). "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР