Прокуратурата е иззела компютъра на екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро. Това стана

...
Прокуратурата е иззела компютъра на екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро. Това стана
Коментари Харесай

Ревизоро проплака: Прокуратурата взе и моя компютър, в министерството е хаос

Прокуратурата е иззела компютъра на екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро. Това стана ясно по време на негов брифинг в Народното събрание. Повод е следствието, обвързвано с ареста на зам.-министъра Красимир Живков.

" Оказали сме подпомагане, дали сме компютри. Ето и аз съм на нов компютър. И моят компютър го няма. Не че на него има нещо, само че всичко, което би трябвало, сме дали. Всичко, безусловно! Казали сме на систематичните админи " каквото ви изискат, записвате, вършиме, давате ". Документи през днешния ден... даже в този момент би трябвало да бързам, да ги заверя, да ги изпратим по надлежния ред на проверяващите органи. Документи с кашони вървят. Снимат се, преснимат се, отиват ", разяснява министър Димитров. 

След въпрос - в действителност ли му е конфискуван компютърът от прокуратурата, Ревизоро отговори: „ Винаги при такива акции се изземват всички масиви и на министрите дори, с цел да може да се сверят, да се видят данните. На всички се взима компютърът. И когато на Нено Димов е взет, отново са взети всички компютри, в този момент отново се взимат всички компютри. И по тази причина ви споделям, че атмосферата не е добра. “

На запитване дали в цялото министерство няма компютри сега, Емил Димитров отговори: „ Цялото министерство седят в коридора и чакат да ги арестуват. Ти им казваш „ отивайте да работите “, те викат „ няма да подписвам “. Ако мислите, че е доста прелестно, въобще не е прелестно. Елате, разходете си, ще ви оставя уединено да си говорите с тях. “

Ревизоро насочи остра рецензия към ръководството на районните звена на Министерство на околната среда и водите в Пловдив. 

Най-сериозен удар той нанесе по отношенеие на РИОСВ-Пловдив, където през вчерашния ден прокуратурата е поискала помощ от специалисти на Министерство на околната среда и водите да вземат проби от боклуци и вещеста в града. В града са пристигнали лаборанти от Регионална инспекция за опазване на околната среда -Велико Търново.

Ревизоро насочи и рецензия към някогашния шеф на екоинспекцията в Пловдив - доцент Стефан Шилев. Той разяснява неговото уволняване в светлината на изказванията на прокуратурата, че зам.-министъра Красимир Живков е освобождавал или е имал някакви кадрови намеси.

" Зам.-министърът не е шеф на никой в страната и при мен не е идвал с кандидатури за назначения или уволнения на никого през последните 3 месеца, откогато работим. Назначенията или уволненията не са по негово давление. Имах неодобрение към работата на някои районни шефове на структури. Знаете и в Пловдив ги смених на Регионална инспекция за опазване на околната среда, на Басейнова дирекция ", уточни Димитров и избори още 10-тина области, в които се е намесил във връзка с управителните фрагменти.

Около три-четири пъти екоминистърът се връщаше и дебело наблягаше за това по какъв начин районните дирекции на Министерство на околната среда и водите във втория по величина град е пример за доста проблеми в структурата, само че и в самите регламенти и правила. Той се насочи съответно към Шилев, който е без инженерно образованието, което непосредствено представлявало нарушаване на изискванията за оглавяване на върхови постове - както на Регионална инспекция за опазване на околната среда, по този начин и на шеф на дирекция " Екология ". 

" Всеки, който е махнат, твърди, че е бил най-хубавият, единственият, непотворимият. Никой не желае да бъде заменен, може би аз съм единственият в това министерство, който незабавно би си тръгнал. (...) Има си устав за избор - да бъде инженер, еколог, да бъде човек с нужна компетентност - икономик, правист. Имаме проблем с едно предопределение в миг - човек, който е шеф на дирекция " Екология " в Пловдив - няма инженерно обучение. Когато е писан правилникът има еколози, които приключват някои вузове, експерти са в региона си по екология, не получават инженерно обучение - би трябвало да бъде поправено. Екологът с 20 години стаж дали е кадърен да заеме пост или би трябвало да са професори всичките?  ", уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР