Прокуратурата даде подробности за тежкия пътен инцидент, при който загина

...
Прокуратурата даде подробности за тежкия пътен инцидент, при който загина
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за тежкия инцидент със загинало момче в София

Прокуратурата даде детайлности за тежкия пътен случай , при който почина момче на пешеходна пътека в София.

Според прокуратурата са налице задоволително доказателства за привличане на лидера в качеството на обвинен за осъществено закононарушение – причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Квалификация на действието от субективна страна е, че е станало при възможен предумисъл .

Сигналът за случая е получен към 21:00 часа през вчерашния ден за злополука в центъра на София и за умряло на място дете. На място отиват екипи, които обработват местопроизшествието. С първото деяние на следствието се стартира досъдебно произвеждане, което ще бъде водено от Столична дирекция на вътрешните работи, под надзора на Софийска градска прокуратура .

Първоначалните данни са, че колата се е движела с доста висока скорост , всичко съгласно прокуратурата са догатки без експертиза, само че може би е в границите на 80 км/ч, няма спирачен път, на оживено кръстовище е, където има наоколо заведения. От прокуратурата допълниха, че безусловно кръстовищата там са едно след друго, самата пътна конюнктура не допуска придвижване с висока скорост.

Според експертизата лидерът е карал с 2 промила алкохол . Според прокуратурата лидерът е разчитал на шанса и на случайността и не е подхванал никакви дейности за вероятно попречване на пътното произшествие, ето за какво прокурорът е решил, че действието е осъществено при възможен предумисъл.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов посочи, че лидерът е на 37 години и не е бил самичък в автомобила. Бил е с жена и нейното дете . По информацията от полицията тя не го е спряла, тъй като й е изглеждал съответен.

Законът планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години , в случай че съдът го самопризнание за отговорен – отнемане от право да ръководи МПС до живот.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР