Прокуратурата даде подробности за двойното убийство в село Лозен. Разследването

...
Прокуратурата даде подробности за двойното убийство в село Лозен. Разследването
Коментари Харесай

Прокуратурата: Спор за пари и интимни отношения стоят зад двойното убийство край София

Прокуратурата даде детайлности за двойното ликвидиране в село Лозен. Разследването се води от Софийската градска прокуратура.

Извършителят и жертвите са се познавали, като претекстовете и за двете закононарушения са чисто користни. Ч.Б. е изискал да получи сумата от 2000 лв., само че желанието му не било задоволено. Той е взел участие дружно с една от жертвите (момичето) в полови клипчета, парите от които са си поделяли. По самопризнания на килъра финансовият му дълг бил в размер на 150 хиляди лева Имал намерения да замине за ТУрция и да се включи във войната сред Русия и Украйна. 

„ На 4 август е осъществен оглед от Столична дирекция на вътрешните работи на територията на Бургас, конфискувани са револвер с пълнител, облекла, кутия с патрони на обвинения Ч. Б. и банкова карта на убитото момче. На 5- ти август е осъществен оглед на територията на област София, открито е тяло на жена на забележима възраст от към 20 години, както и тяло на мъж на забележима възраст от 30 години. Разпитани са очевидци и близки на жертвите. Телефонът на момичето е открит в кв. " Младост ". По ръцете на обвинения има капсулни частици, което значи, че скоро е произвеждал изстрели с огнестрелно оръжие. След запознаване със събраните доказателства се установи, че има задоволително учредения да се счита, че Ч.Б. е направил двете убийства ", сподели още Христов.

У обвинения са открити и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж, съобщи БГНЕС.

В понеделник ще бъде обсъждана мярката за неотклонение на обвинения Ч. Б., ще желаяме задържане под стража ", разгласи зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

Телата на 18-годишно момиче и 27-годишен мъж бяха открити с огнестрелни рани през вчерашния ден сутринта на разнообразни места край село Лозен. Младата жена е била оповестена за търсене в петък.

" Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е осъществено второто ликвидиране - мъж на 27 година Убийствата са осъществени с огнестрелни оръжия, " по изключително нечовечен метод ", съобщи заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Задържаният 34-годишен мъж - Чавдар Бояджиев, е живеел в Лозен и е познавал двете жертви. Той е бил задържан на пътя сред Айтос и Бургас.

При задържането си мъжът е направил признания . Намерени проектили и гилзи при тялото на убитото момче, са изстреляни от револвер, открит в автомобила на обвинения, потвърждава експертиза на проверяващите органи.
„ Намираме доста пропуски “
През април предходната година арестуваният е направил ликвидиране по несъобразителност на 22-годишна жена , само че е освободен с мярка подписка.

„ През предходната година на 6 април обвиненият е направил и друго ликвидиране по несъобразителност, жертвата е 22 годишно момиче. Той е арестуван за период от 72 часа, само че импортирано е искане за непрекъснато задържане, съдът апелира това решение с мярка подписка, сега делото е на произвеждане, то е стартирало в бранш следствие на Столична дирекция на вътрешните работи. Намираме доста пропуски по това дело, поискали сме освобождение от служба на неговия началник ", сподели още Коцев.

Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Мирослав Данаилов съобщи, че майката на убитото момиче е подала сигнал в 8-о районно управление (на МВР), че е изчезнала.

„ В момента обвиненият живее с момиче, чийто татко е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи през 1991 година, назначен в столичното девето районно ръководство, през 1998 година е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи. Обвиняемият Ч.Б. е употребил оръжието на бащата на момичето ", акцентира Коцев.

В събота поданици на село Лозен излязоха на митинг против насилието и двойното ликвидиране. Те упорстват и за непрекъснато полицейско наличие в селото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР