Прокуратурата да разследва регионалния министър Иван Шишков за плащането за

...
Прокуратурата да разследва регионалния министър Иван Шишков за плащането за
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Рано е да се говори за предсрочни избори

Прокуратурата да проверява районния министър Иван Шишков за заплащането за 300 млн. лв., съобщи пред Нова нюз депутатът от " Продължаваме промяната " Георги Георгиев.

Според него решението на проблемите със възнаграждение на пътищарите е тези публични поръчки, наречени " инхаус " да бъдат прекъснати и да бъдат поставени нови публични поръчки, да се сложат нови поръчки, минимална цена – да се продължи на чисто ”.

„ Разумно е прокуратурата да се самосезира и да ревизира заплащането на компаниите по първи и трети лот на автомагистралите Те не строят като строители, а се водят като снабдители на материали, те не носят и гаранция ”, сподели Георгиев.

Прокуратурата да проверява Иван Шишков за заплащането за 300 млн. лв., прикани той.

„ И за пътя Мездра-Ботевград има доста нарушавания – там публичната поръчка е направена по този начин, че да се заплати след Акт 15. Направено ли е това заплащане ”, прикани той държавното обвиняване да се самосезира.

В отговор на репликата, че съгласно министър Шишков страната на процедура е спряла строителството на автомагистрали, Георгиев счита, че осъществените действия би трябвало да се платят на себестойност – в случай че поръчката е била за 300 млн., а себестойността – на половина, би трябвало да се платят 150 млн.

„ Министър Шишков внесе в Министерски съвет законопроект за промени в Закон за устройство на територията – оферират всички противозаконни градежи в обществената инфраструктура да бъдат оповестени за търпими. Такова нарушаване на Конституцията, даже ГЕРБ не са си разрешавали ”, сподели Георгиев и разясни, че е попитал служебния районен министър за какъв брой сходни обекти става въпрос.

Георгиев даде образец с пътя край „ Своге ”, където сцеплението с гумите на колата не е положително.  „ При наводненията имаше скъсани язовирни стени, имахме закрито съвещание в предния парламент, където Сметната палата внесе отчет за ремонтите на язовирите. Трябва да приемем където има рискови язовири да си затворим очите ”, сподели Георгиев.

„ Търпим обект не е рисков обект ” – той по какъв начин знае дали не е рисков, той за това не ми дава отговор, изясни Георгиев.

Разрешението е да се види за кои обекти в кои браншове са те, сподели Георгиев, като за следващ път вмени отговорността на районния министър от служебния кабинет на Гълъб Донев. Според Георгиев – всяко едно по-старо строителство не дава отговор на най-новите правила. Тук има нарушаване на конституцията.

По думите му е рано е да се приказва за  предварителни избори. Според него подготовката за нови избори е неизменима част, има осъзнаване за нуждата от сформиране на държавно управление.

Целта на този развой – подписването на декларация за бъдещото ръководство, е да се обединим към постижимото. Отстъплението от написаните цели ще значи, че то може да бъде свалено с избор на съмнение.

ГЕРБ също осъзнават, че не е вярно скоро да има предварителни избори, до момента в който не мине гласуването, не зная какво ще създадат те. Нужно е да има политици и положителни специалисти в това държавно управление, изясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР