Прокуратура разпореди полицейска проверка в Езиковата гимназия Васил Карагьозов в

...
Прокуратура разпореди полицейска проверка в Езиковата гимназия Васил Карагьозов в
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява сигнал за учител, поставил записващ телефон в ученическа тоалетна

Прокуратура разпореди полицейска инспекция в Езиковата гимназия " Васил Карагьозов " в Ямбол по сигнал на шефа за преподавател, сложил заснемащ телефон в ученическата тоалетна. След съвещание на етичната комисия в учебното заведение стана ясно, че 24-годишният учител по британски език е уволнен.

" Изключително скандално и уронващо престижа на гимназията, мощно разклащащо душeвността на децата. Шокирани сме точно тъй като никой не е очаквал от този сътрудник, който е и наш някогашен възпитаник да направи сходно безумство ", сподели пред публицисти представителят на гимназията Росица Бакалова, преподавател по български език и литература.

На 13 ноември възпитаник намира в кошчето на тоалетната записващ видео телефон. " Твърденията на ученика, че той е взел телефона, изгледал е клипа, видял е себе си и по какъв начин е записано, че сътрудника слага телефона ", сподели още представителят на гимназията.

Учителят по британски е признал, че е поставил там телефон, само че с друга цел. " Неговата версия е, че били му изчезвали всякакви неща. За мен това са много нелепи и скалъпени пояснения. По-късно в показанията си пред полицията е споделил, че е изхвърлил телефона ", изясни Бакалова.

Езиковата гимназия е била първата месторабота на въпросния преподавател. Той е бил в изпитателен период. " Поведението му по-никакъв метод не е давало сходни индикации. Много от сътрудниците се усещат персонално предадени, тъй като в действителност са виждали в него големия капацитет като добър учител ", добави тя.

По думите ѝ след уволнението въпросният преподавател към този момент не може да преподава. Информацията за случилото се е качена в системата на всички Регионални ръководства по обучение в страната. Училищният психолог към този момент работи с учениците поради случилото се.

Очаква се инспекцията да завърши до дни. " Дадени са инструкции за снемане на сведения от всички осведомени със случая лица – възпитаници, учители и лицето, посочено за възможен причинител ", съобщи районният прокурор Мина Грънчарова.ю


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР