Производството на природен газ през септември спрямо август тази година

...
Производството на природен газ през септември спрямо август тази година
Коментари Харесай

Производството на природен газ намалява с 50% на годишна база


Производството на природен газ през септември по отношение на август тази година понижава с 20 % до едвам 4 млн. куб м. Това излиза наяве от данните на Националния статистически институт. Още по-фрапиращи са обаче данните на годишна база, като съгласно тях през септември 2017 година година, по отношение на септември 2016 година спадът при производството на природен газ е 50 %.

На процедура това значи, че находище „ Галата “ в Черно море е съвсем към привършване.

За сметка на понижаване на производството доставките на природен газ се усилват, само че единствено на месечна база – растеж от 11,4 % до 186 млн. куб м. Спрямо същия интервал на предходната година обаче понижението при доставките на синьо гориво е 6,1 %.

По отношение на електрическата енергия данните на статистиката са не по-малко любопитни.

Така да вземем за пример през септември по отношение на август 2017 година производството на електрическа енергия понижава с 10,2 % до 3 408 ГВтч. На годишна база спадът при производството на ток е с 3,6 %, сочат още данните.

Спад се регистрира и при доставките на електрическа енергия през септември, по отношение на август тази година – (минус) от 5,8 % до 2 515 ГВтч. На годишна база обаче статистиката регистрира растеж от 3,9 %.

Според данните на Национален статистически институт през септември по отношение на август производството на твърди горива се усилва с 12,1 % до 3 013 хиляди тона. При доставките (на месечна база) нарастването е също с 12,1 % до 3 093 хил.тона.

Още по-високо е производството и доставката на твърди горива на годишна база – със 17,5 % и 17,4 % надлежно.
Според данните растеж има и при производството и доставката на безоовен бензин – на месечна база растежът е 4,4 % до 167 хиляди тона, а на годишна с 3, 1%, както и при доставките.

Намалява производството на пропан-бутанови смеси и дизелово гориво.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР