Производството на електрически автомобили ще изисква 40% по-малко работници, отколкото

...
Производството на електрически автомобили ще изисква 40% по-малко работници, отколкото
Коментари Харесай

Ford предупреди, че за електромобили ще е нужна 40% по-малко работна ръка

Производството на електрически коли ще изисква 40% по-малко служащи, в сравнение с производството на транспортни средства с бензинови мотори, заяви изпълнителният шеф на Ford Джим Фарли. Според него производителят на коли би трябвало да създава повече елементи на място, тъй че " всеки да има роля " в прехода.

" За производството на електромобил се изисква 40% по-малко работна мощ, тъй че... би трябвало да използваме вътрешни източници, тъй че всеки да има роля в този напредък ", съобщи Фарли, представен oт Financial Times, на конференция в Детройт, проведена от организацията Rainbow/PUSH, отдадена на подобряването на расовото многообразие в автомобилната промишленост.

" Предстои ни да изградим цяла нова верига за доставки на акумулатори, мотори и електроника и разнообразието би трябвало да играе още по-голяма роля в нея ", съобщи Фарли пред деятеля за цивилен права и създател на организация Джеси Джаксън.
Реклама
Преходът към електрически транспортни средства се чака да понижи броя на работните места в автомобилната промишленост, защото те се сглобяват от по-малко елементи спрямо колите с мотори с вътрешно горене. Според калкулации на United Auto Workers от 2018 година преходът към производството на електрически автомобили може да докара до загуба на 35 хиляди работни места от общо 400 хиляди служащи, които синдикатът съставлява. В отчет на немска работна група се показва, че автомобилният бранш в страната може да загуби 400 хиляди работни места през идващото десетилетие вследствие на прекосяването към електрическа сила, напомня Financial Times.

От юли Фарли твърди, че във Ford има " прекалено много хора ". През август той редуцира 3000 чиновници, като ръководителите нарекоха структурата на разноските на компанията " неконкурентоспособна " спрямо други производители на коли. В края на 2021 година Ford е имала 183 хиляди чиновници.
Нова верига за доставки
Традиционните вериги за доставки на производителите на коли последователно се заменят от производството на акумулатори, които са най-важните съставни елементи за електрическите транспортни средства. Tesla и Panasonic работят дружно от 2014 година насам, с цел да създават акумулатори в първата гигафабрика на производителя в Невада. Ford и General Motors си партнират надлежно с производителите на акумулатори SK Innovation и LG Chem за създаване на фабрики в Съединени американски щати, които да доставят акумулатори за техният възходящ брой модели електрически автомобили.

Промяната в корпоративната тактика на Ford в посока към по-вертикална интеграция би върнала компанията към ранните ѝ дни, когато нейният създател Хенри Форд е имал гори, стоманени мини, кариери за варовик и даже каучукова ферма в Бразилия, с цел да управлява напълно веригата за доставки на компанията. " Ако Хенри Форд възкръсне, щеше да си намерения, че последните 60 години не са били толкоз вълнуващи, само че в този момент щеше да му хареса, тъй като изцяло преоткриваме компанията ", съобщи Фарли.
Реклама Свързани публикации " Сенсата технолоджис ": Сензори под интелигентен машинен надзор 28 ноември 2022, 12:52 Как България стана водач на европейския автопазар 21 октомври 2022, 14:54 Китайските автокомпании се пробват да влязат още веднъж на западните пазари 18 октомври 2022, 09:05 Нов немски автозавод в Русе ще наеме 500 души 22 септември 2022, 06:54 Калифорния забрани продажбата на нови бензинови коли от 2035 година 27 август 2022, 09:04 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР