Производственият спад в еврозоната се забавя, тъй като проблемите във

...
Производственият спад в еврозоната се забавя, тъй като проблемите във
Коментари Харесай

Бизнес активността в еврозоната показва добри резултатите

Производственият спад в еврозоната се забавя, защото проблемите във веригата на доставки понижават, а инфлацията се забавя. Това е сигнал, че икономическият спад в Блока ще бъде по-малко внезапен от досегашните опасения, написа Bloomberg.

Индексът на мениджърите на покупките на S&P Global се увеличи повече от предстоящото през декември – до 48.8 пункта. Въпреки че остава под прага от 50 пункта, който разделя разширението от свиването, темпът на спад в бизнес интензивността се забавя за втори месец.

Докато по-нататъшният спад в бизнес интензивността през декември алармира за мощна опция за криза, изследването също по този начин подсказва, че всеки спад ще бъде по-лек, в сравнение с се смяташе преди няколко месеца “, сподели основният бизнес икономист на S&P Global Market Intelligence Крис Уилямсън.

Брутният вътрешен артикул в 19-членния блок евентуално ще се свие „ с по-малко от 0.2% “ през това тримесечие, съгласно Уилямсън, с индикации, че темпът на спад може да намалее в допълнение през идващия тримесечен интервал. Предишно изследване сподели спад от малко над 0.2%.

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард сподели в четвъртък, че районът може да претърпи „ краткотрайна и плитка “ криза през това и идващото тримесечие, само че въпреки всичко даде обещание повече нараствания на лихвените проценти след последния скок с половин пункт. Въпреки продължаващата енергийна рецесия, вероятностите пред Европа станаха малко по-розови с помощта на оптимизма за Германия – водещата стопанска система на континента.

Ключовият индустриален бранш в страната се усъвършенства този месец, подкрепят от по-добрите условия за доставка и намаляващите страхове от дефицит на сила. Само във Франция се следи задълбочаване на проблемите – водени от най-стръмния спад в бранша на услугите от съвсем две години.

Предприятията в еврозоната означиха спад на новите поръчки за шести месец, защото фирмите не престават да регистрират отслабващо търсене от страна на клиентите, макар че темпът на спад беше най-слабият от август. В комбиниране с по-доброто предложение, това също оказа помощ за най-бавния ритъм на повишаване на разноските от май 2021 година

Перспективите за инфлацията са окуражаващи “, сподели Уилямсън

Въпреки че това се дължи основно на спадащо търсене, което понижи ценообразуването на доста компании и техните снабдители. Бизнес настроението като цяло остава умерено.

Остават прекомерно малко признаци за каквото и да е значимо връщане към напредък, което е явно, защото 2022 година наближава края си “, сподели Уилямсън.

По браншове, най-стръмните спадове не престават да се следят при химическите компании, компаниите за пластмаси и главните запаси, както и в бранша на финансовите услуги. При превоза също имаше емфатичен спад, само че туризмът и отдихът се усъвършенстват.

Данните на PMI за Обединеното кралство и Съединени американски щати, които ще бъдат показани по-късно в петък, евентуално ще покажат още един месец на стесняване. Публикуваните по-рано данни за Австралия демонстрираха, че нейният PMI се е влошил до 47.3 от 48 пункта през ноември.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениБюджет и финанси 24 Бизнес интензивността в еврозоната демонстрира положителни резултатите Енергетика 52 Енергийният преход може да спести на света най-малко $12 трлн. Лични финанси 544 74% от българите чакат от властта да се оправи бързо с високите цени Компании 280 Израелска компания за е-търговия възнамерява 7 млн. евро инвестиция в България Компании 12054 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 9918 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Любопитно 4112 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Бюджет и финанси 3899 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Всички новиниОще от Бюджет и финансиВиж всичкиСенатът на Съединени американски щати одобри рекорден бюджет за защита
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР