Производствата са образувани след извършени проверки от полицейски екипи на

...
Производствата са образувани след извършени проверки от полицейски екипи на
Коментари Харесай

Шест бързи производства за дървесина без контролна марка в Старозагорско

Производствата са формирани след осъществени инспекции от полицейски екипи на 9 януари.
В Казанлък са тествани двама мъже, на 24 и на 18 години, от Казанлък, които превозвали с каруци по към 1 куб. м дърва за огрев без контролна горска марка и документ, доказващ законния генезис на дървесината. Образувани са 2 бързи производства за закононарушения по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс (НК). Лицата са арестувани за период до 24 часа.
При инспекции в домовете на 13 лица в Павел баня и в селата Габарево и Осетеново чиновници на Участък - Павел баня, при Районно ръководство - Казанлък и на Държавно ловно стопанство " Мазалат ", са открили, че лицата съхраняват разнообразни количества дървесина без контролна горска марка, за които нямат и документ, доказващ законния й генезис. Общото количество на дървесината е към 42 куб. м. В Районно ръководство - Казанлък, са формирани 3 бързи производства и 10 инспекции за осъществени закононарушения по чл.235, ал.2 от Наказателен кодекс.
Шестото бързо произвеждане по същия член от Наказателен кодекс е формирано след инспекция в в дома на 41-годишна жена в старозагорското село от чиновници на Второ районно ръководство - Стара Загора. При инспекцията са открити и конфискувани 5 куб. м дървесина без контролна горска марка и документи за генезис.
Чл. 235, алинея 2 от Наказателен кодекс планува наказване за лице, което “укрие, товари, транспортира, разтоварва, съхранява или преработва нелегално придобит от другиго дървен материал.”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР